SCORET: Haugesunds Daniel Bamberg scoret i Wales og reddet 1-1.
Foto: Carina Johansen  / NTB Scanpix
SCORET: Haugesunds Daniel Bamberg scoret i Wales og reddet 1-1. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer

Bamberg utlignet for Haugesund og reddet uavgjort

Spilte 1-1 i Wales.

• Broughton - Haugesund 1-1

Haugesund sikret seg et viktig bortemål i 1-1-kampen mot det walisiske laget Broughton i den første runden av europaligakvalifiseringen.

Broughton ga Haugesund større utfordringer enn hva de to andre norske lagene i den første runden av europaligakvalifiseringen Tromsø og Rosenborg møtte i Tartu og Jelgava.

Haugesund begynte kampen mot Broughton dårligst av de to lagene, og etter 29 minutter sendte Jordan Johnson hjemmelaget i føringen.

Haugesund våknet etter baklengsmålet og hevet spillet sitt. Det ga resultat da Joakim Våge Nilsen spilte fram Daniel Bamberg, som utlignet for Haugesund to minutter før pause.

Broughton slo hele kampen mange lange baller. De ble utover kampen dårligere og dårligere til å flytte laget opp, noe som førte til at Haugesund fikk mer kontroll på kampen.

Ingen av lagene klarte å komme til de store mulighetene i annen omgang, og oppgjøret endte 1-1, noe som sikret Haugesund et greit utgangspunkt foran returmøtet på hjemmebane. Bortemålet kan vise seg å bli avgjørende i kampen om avansement.

Haugesund måtte klare seg uten midtstopper Dusan Cvetinovic torsdag. Han ble nektet innreise til Wales etter å ha fått avslag på sin søknad om visum.

Kampen ble for øvrig ikke spilt på Broughtons hjemmebane, men på Bangor Citys stadion i Bangor.

(NTB)