Banankasting mot Balotelli kostet 150 000 mindre enn Bendtners truse

Kroatia får 600 000 i bot etter hets og tribunebråk.

BANAN OG TRUSE: Nicklas Bendtner fikk 750 000 kroner i bot etter å ha vist denne trusa. Det kroatiske fotballforbundet fikk 600 000 kroner i bot for tribunebråk og rasehets mot Mario Balotelli. Foto:   EPA/GERRY PENNY/ REUTERS/Eddie Keogh
BANAN OG TRUSE: Nicklas Bendtner fikk 750 000 kroner i bot etter å ha vist denne trusa. Det kroatiske fotballforbundet fikk 600 000 kroner i bot for tribunebråk og rasehets mot Mario Balotelli. Foto: EPA/GERRY PENNY/ REUTERS/Eddie KeoghVis mer

Følg Sverige - Frankrike og England - Ukraina i fotballstudio fra klokka 20.45.

(Dagbladet): Det kroatiske fotballforbundet har fått en bot på 80 000 euro (600 000 kroner) etter fansens oppførsel i kampen mot Italia forrige torsdag. Det melder Uefa.

Fansen kastet blant annet fyrverkeri på banen og kom med rasistiske rop. Det ble også kastet en banan mot Italias Mario Balotelli da han varmet opp.

KASTET PÅ BANEN. Kroatiske fans kastet fyrverkeri på banen i kampen mot Italia i forrige uke. Foto:    REUTERS/Bartosz Jankowski
KASTET PÅ BANEN. Kroatiske fans kastet fyrverkeri på banen i kampen mot Italia i forrige uke. Foto: REUTERS/Bartosz Jankowski Vis mer

Det kroatiske forbundet har tre dager på seg til å klage på straffen.

Straffen for de rasistiske ropene og fyrverkeriet er 150 000 kroner lavere enn straffen danske Nicklas Bendtner fikk for å vise undertøy med striften Paddy Power etter scoring mot Portugal.

Betaler boten
Tirsdag ble det klart at det irske spillselskapet Paddy Power betaler boten som Bendtner fikk for å vise underbuksa.

Det melder NTB.

Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler
Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer

Straffen var én kamps suspensjon i den kommende VM-kvalifiseringen, i tillegg til boten på 750.000 kroner.

- Vi mener at han ikke burde fått straff for noe så lite alvorlig som å ha på seg lykketrusene sine, sa en talsmann for spillselskapet tirsdag.

Ikke noen avtale
Dagbladet var i kontakt med Paddy Power tirsdag formiddag. De hevder de ikke hadde noen avtale med Bendtner.

- Det er morsomt, for vi hadde ikke noen avtale med Bendtner. Vi har riktignok jobbet med ham før, men vi sendte disse underbukser - «lucky pants», som vi kaller dem - til flere spillere før mesterskapet for ønske dem lykke til, sier kommunikasjonsdirektør Ken Robertson og legger til:

Foto: REUTERS/Petr Josek
Foto: REUTERS/Petr Josek Vis mer

- Så det er muligens flere spillere som bruker underbuksene i kamp, men jeg tviler på at de tør vise dem frem nå..., sier Robertson.