TABBE: Viking-keeper Rune Almenning Jarstein felte Olav Tuelo Johannesen og Kongsvinger scoret dermed på straffespark. Etter kampen forklarte Viking-keeperen feilvurderingen i forkant av fellingen med det tørre kunstgresset.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
TABBE: Viking-keeper Rune Almenning Jarstein felte Olav Tuelo Johannesen og Kongsvinger scoret dermed på straffespark. Etter kampen forklarte Viking-keeperen feilvurderingen i forkant av fellingen med det tørre kunstgresset. Foto: Marius Torgersrud / ScanpixVis mer

- Banen var så tørr og ballen spratt motsatt vei

Men Viking kom tilbake etter Jarstein tabben.

||| KONGSVINGER (Dagbladet): Kongsvinger - Viking 1-1.

Kongsvinger, med Tony Gustavsson som ny trener, jaget sesongens første hjemmeseier mot Viking.

Kongsvinger startet den første omgangen bra, og fikk et drømmeresultat med seg inn til pause.

Etter en lang pasning mot Kim Holmen sparket en klønete Rune Almenning Jarstein ned Bobbie da Cruz i et forsøk på å klarere.

- Jeg trodde ballen spretter mot meg, men banen var så tørr og den spratt motsatt vei. Tåpelig av meg å sparke han ned, men jeg ble kanskje litt overivrig, sier Jarstein.

Straffe til Kongsvinger, og Olav Tuelo Johannesen gjorde ingen feil.

STRAFFESCORING: Olav Tuelo Johannesen ga Kongsvinger ledelsen mot Viking fra straffemerket. Det var en scoring som holdt til et kjærkomment poeng for hjemmelaget mot et bortelag som sløste med sjansene. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
STRAFFESCORING: Olav Tuelo Johannesen ga Kongsvinger ledelsen mot Viking fra straffemerket. Det var en scoring som holdt til et kjærkomment poeng for hjemmelaget mot et bortelag som sløste med sjansene. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

1-0 til Kongsvinger.

- Jeg var litt nervøs, men jeg hadde bestemt meg og når jeg skyter så hardt må keeperen ligge i hjørnet for å redde, sier Johannesen til Dagbladet.

Før det hadde Patrik Ingelsten brent en stor Viking-mulighet på blank kasse etter innlegg fra Alexander Ødegård.

Birkir Bjarnason, tilbake fra skade, brakte balanse i regnskapet. Islendingen fikk ballen på bakerste stolpe og hamret ballen over Thomas Myhre.

Etter det handlet det meste om Viking mot en god Thomas Myhre.

Vidar Nisja tvang frem det beste i Thomas Myhre med et langskudd med retning krysset. Den tidlige Viking-keeperen strakk seg så lang han var og klarte såvidt å fiste til hjørnespark.

REDNINGSMANN: Thomas Myhre sto imellom gamleklubben Viking og tre poeng på Gjemselund.
Foto: Marius Torgersrud / Scanpix
REDNINGSMANN: Thomas Myhre sto imellom gamleklubben Viking og tre poeng på Gjemselund. Foto: Marius Torgersrud / Scanpix Vis mer

- Han redda Kongsvinger i dag, men han gjorde noen merkelige ting også, sier Åge Hareide til Dagbladet om den tidligere Viking-keeperen.

Også Patrik Ingelsten var farlig frempå, men igjen var Myhre i full strekk og avverget til corner.

Kongsvinger fikk likevel med seg ett poeng, og det poenget kan bli meget viktig når sesongen rundes av.

- Det er litt å jobbe med, men spillerne gjorde det bra i dag, sier KILs nye trener, Tony Gustafsson til Dagbladet.