- Banen vil få juling

Her skal gjørmeslaget mot Spania stå.

ULLEVAAL (Dagbladet.no): Med en bekymret mine ser banemester Finn Ericsson ut over Ullevaal stadion. Gresstustene står ikke så tett i dag, noen få timer før Nils Johan Sembs lag skal avgjøre sin egen EM-skjebne.

Under tvil lar han Dagbladet.no bli med en kort tur ut på den strengt bevoktede matta. Det ligger ikke overvann på banen, men den er fuktig og tynnslitt.

- Det ødela alt, dette i går, sier Ericsson.

Både Norge og Spania trente på Ullevaal dagen før skjebnekampen. Norge på snøføre, Spania i tungt regnvær.

- Det har vært stor aktivitet her i november. Likevel så banen fin ut før treningene i går. Men den tåler ikke to treningsøkter i sånne værforhold, sier han.

Stikker hull

I dag har han kjørt over hele banen med luftemaskin.

- Den stikker 8 centimeter dype hull i bakken for å forsøke å lufte banen. Samtidig jevner den ut overflata, sier Ericsson.

Han er fornøyd med jevnheten i overflata - i alle fall fram til det braker løs med 22 par knottestøvler i kveld.

- Hvis bare tåka forsvinner tror jeg det vil bli rimelig greit. Banen vil få skikkelig juling, men jeg håper det ikke vil påvirke spillet for mye.

Tåkevær betyr høy luftfuktighet. Samtidig er det vindstille, og i det hele tatt liten hjelp å få fra oven.

- Vannet renner veldig treigt ned i bakken nå om høsten. Spesielt der hvor gresset er slitt vekk og det ikke er noen strå som hjelper til å frakte vannet nedover.

Banemann

Finn Ericsson har jobbet på Ullevaal stadion i 18 år, og har hatt hovedansvaret for banen de siste ti åra. Likevel kan han ikke si med sikkerhet hvordan «babyen» hans vil reagere på kampen i kveld.

- De kommer i alle fall til å skli en del, fastslår han.

- Hvordan tror du kampen ender i kveld?

- Jeg har tippet her på jobben, men tør ikke si hva tipset mitt er. Jeg kan si at jeg håper på 1-0-seier til Norge, sier han diplomatisk.

Banemester Finn Ericsson har altså tippet på spansk avansement. Kanskje det er derfor han står på for å legge til rette for teknisk fotball i kveld.

Det kan gjøre ham til det norske EM-håpets banenmann.

  • Dagbladet.no følger Norge-Spania direkte klokka 19.30. Vi holder deg også oppdatert på de viktigste hendelsene i de andre playoff-kampene.
BEKYMRET: Banemester Finn Ericsson tråkker litt i det tynne gresset ved midtstreken på Ullevaal stadion. Han tror banen hans vil få juling i kveld.
TYNNSLITT: Gresset foran målene på er kraftig slitt. Banen kommer til å bli glatt i kveld.