Banens beste får Widerberg-kunst

Hver serierunde vil to tippeligaprofiler motta spesiallaget kunst - signert Nico Widerberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Banens bestemenn i de to hovedkampene - som hovedregel den som spilles senest søndag og den som går mandag - vil i år bli tildelt hver sin kunstneriske påskjønnelse.

Publikum og en jury bestemmer hvem, og prisen deles ut umiddelbart etter kampen.

-  Skulpturen skal skildre en følelse i møtet mellom spiller og publikum. Etter en scoring er det nesten som man flyr, og det skapes en kraft mellom målscoreren og tilskuerne, forklarer kunstneren Nico Widerberg.-  De kreftene, den følelsen av å lykkes, at publikummet og fotballspilleren rir på hverandres kraft, og løfter hverandre fram - den har jeg vært opptatt av å formidle.

-  Direkte smekker

Glasskunsten vil bli utdelt til «Man Of The Match» umiddelbart etter kampslutt. På den ene sida av den 19 mm tykke, sandblåste glassplata er logoen til Norsk Toppfotball, på den andre sida selve skulpturen.

-  Jeg håper spillerne vil sette pris på den, og finne en plass hjemme. Spesielt på sikt kan det jo være noe de er glad for å ha.

Direktør Kjetil Siem i Norsk Toppfotball - som har tatt initiativet til prisen og bestilt oppdraget - er imponert over hva Widerberg har fått til på relativt kort tid.-  Prisen er jo direkte smekker. Jeg garanterer at spillerne vil sette pris på dette, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer