BEKLAGER: City-supporter Matthew Stott (t.v.) legger seg langflat etter at han stormet banen på jakt etter Rio Ferdinand som nettopp var truffet av en mynt kastet fra tribunen. Han takker også Joe Hart for å ha grepet inn og stoppet ham. Foto: GERRY PENNY, EPA / NTB SCANPIX
BEKLAGER: City-supporter Matthew Stott (t.v.) legger seg langflat etter at han stormet banen på jakt etter Rio Ferdinand som nettopp var truffet av en mynt kastet fra tribunen. Han takker også Joe Hart for å ha grepet inn og stoppet ham. Foto: GERRY PENNY, EPA / NTB SCANPIXVis mer

Banestormeren takker Hart for å ha stoppet ham

- Jeg er ekstremt skamfull.


(Dagbladet): Mannen som stormet gresset på Etihad Stadium på tampen av Manchester-derbyet i går legger seg paddeflat og beklager i dag.

Spesielt beklager han til Rio Ferdinand, som akkurat hadde fått en mynt kastet i ansiktet fra tribunen og var på vei av banen for å få lappet sammen et kutt over øyet.

- Jeg vil beklage til alle som ble påvirket av handlingene mine i går, spesielt til herr Ferdinand og de andre spillerne. Jeg er ekstremt skamfull over handlingene mine. Jeg har skuffet meg selv, familien min, medsupporterne mine og Manchester City Football Club, sier 21-åringen Matthew Stott i en uttalelse trykket av Manchester Evening News.

Takker Hart Han sier han tenker å skrive en egen beklagelse til Ferdinand der han også beklager til Manchester United og klubbens supportere.

- Jeg vil også takke Joe Hart for det han gjorde da jeg kom inn på banen, sier Stott.

City-keeper Hart gikk mellom banestormeren og Ferdinand og ga ham en verbal skyllebøtte før mannen ble tatt hånd om av sikkerhetsvakter og politi.

Også Rio Ferdinand takket Hart for innsatsen via Twitter i går.

- Respekt til Joe Hart for å beskytte den idioten som løp inn!! Jeg elsker ordkrigen mellom fansen, men det er et punkt der det går for langt ... ro ned! skrev Rio.

På kamp med faren Matthew Stott forteller at han har vært City-supporter hele livet.

- Jeg har hatt sesongkort i tre år, og jeg går på kampene sammen med faren min. Jeg har hatt det samme setet i seksjonen ved siden av bortefansen i alle de tre årene, sier han.

Og det har altså gått bra. Men nå har han måttet engasjere advokat da faren åpenbart ikke klarte å hindre sønnen i å ta ut frustrasjonen sin ved å storme banen.

- Herr Stott er en hardtarbeidende mann som har hatt en fulltidsjobb som landskapsgartner i fire år, og har bodd sammen med partneren sin i fem år. Han har aldri vært i retten før, og har aldri før vært i trøbbel med noen av vaktene til Manchester City eller på noen annen bane. Han er ekstremt lei seg, og er knust av oppførselen som er helt utypisk for personligheten hans, sier advokat Rebecca Caulfield.