30 ÅR: Tilskueren som angrep Alkmaar-keeper Esteban Alvarado er blitt utestengt fra Ajax' hjemmebane i 30 år, opplyser klubben. Foto: EPA/OLAF KRAAK
30 ÅR: Tilskueren som angrep Alkmaar-keeper Esteban Alvarado er blitt utestengt fra Ajax' hjemmebane i 30 år, opplyser klubben. Foto: EPA/OLAF KRAAKVis mer

Banestormeren utestenges i 30 år

Angrep keeper i cupkamp.

Tilskueren som angrep Alkmaar-keeper Esteban Alvarado er blitt utestengt fra Ajax' hjemmebane i 30 år, opplyser klubben.

Det er den nederlandske avisen De Volkskrant som skriver at Ajax-ledelsen bestemte seg for dette lørdag. Samtidig med at straffen ble vedtatt, ble advokaten til 19-åringen som angrep Alkmaar-keeperen, informert om saken og utestengelsen.

19-åringen blir ikke bare nektet adgang på selve stadion, men han får heller ikke oppholde seg i nærheten av stadionområdet.

Det var onsdag at tilskueren stormet ut på banen og gikk til angrep på Alkmaar-keeperen. Etter det stygge overfallet forlot Alkmaar-spilleren banen i protest mot den dårlige sikkerheten.

Tilskueren, som nå er utestengt fra banen til Ajax, er fengslet, og han må være i fengsel i alle fall i ytterligere 14 dager har en nederlandsk dommer bestemt.

(NTB)