Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bang! Chelsea slo Spurs borte for første gang på sju forsøk

Cahills volley-suser startet festen.

SKUDDTEKNIKK: Gary Cahill viste kroppsbeherskelse en angriper verdig da han dundret inn kampens første mål på White Hart Lane. Foto:SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez
SKUDDTEKNIKK: Gary Cahill viste kroppsbeherskelse en angriper verdig da han dundret inn kampens første mål på White Hart Lane. Foto:SCANPIX/REUTERS/Dylan Martinez Vis mer

(Dagbladet): Tottenham - Chelsea 2-4.

Chelsea hadde ikke slått Tottenham borte på seks forsøk før formiddagens første Premier League-kamp på White Hart Lane, men i André Villas-Boas gjensyn med gamleklubben lyktes det endelig for de blå.

Bortelaget utnyttet Spurs' mangel på Moussa Dembélé (hofteskade) og Gareth Bale (samboerfødsel) til å spille hjem nye tre poeng i en feiende flott fotballkamp i London, og er fortsatt ubeseiret i årets sesong.

- Det var bare i 10-12 minutter i andre omgang at vi ikke styrte kampen. Det var en test for oss dette, mot et lag som hadde fire strake seirer. Et stort derby for oss. Etter en landskamppause er det mange spørsmål, men vi hadde perfekte svar, sier Chelsea-manager Roberto Di Matteo, ifølge NTB.

Veien dit var likevel svingete.

Suser fra Cahill
Før hvilen var Chelsea det beste laget, og Tottenham merket åpenbart savnet av de to nevnte midtbaneprofilene. Hjemmelaget virket fantasiløse framover, og da Chelsea tok ledelsen på en Gary Cahill-suser etter 18 minutter, så det tungt ut for dem.

Cahill var våken da William Gallas serverte en av flere håpløse klareringer rett ut mot returrom, og dunket ballen knallhardt over issen til Brad Friedel som var foretrukket i Spurs-buret. En herlig scoring.

Tottenham var imidlertid et helt annet lag det første kvarteret av andre omgang, og snudde kampen på ni minutter.

Først var det utskjelte Gallas som dyttet ballen over linja etter Jan Vertonghens smarte pasning etter en corner, så var det Jermain Defoe som satte inn sitt femte for sesongen da han vippet et mislykket Aaron Lennon-skudd forbi Petr Cech.

Da var Chelsea på hæla, som det heter, men bortelaget viste raskt kvaliteter igjen.

Tottenham hadde bare ledet i drøye ti minutter da de blå utliknet ved Juan Mata.

HØRTE BARE SUSET: Tottenham-målvakt Brad Friedel fikk ikke opp armene før ballen lå i mål. Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN
HØRTE BARE SUSET: Tottenham-målvakt Brad Friedel fikk ikke opp armene før ballen lå i mål. Foto: SCANPIX/EPA/ANDY RAIN Vis mer

Nok en gang la William Gallas ballen til rette for motstanderen i livsfarlig område, og den lille spanjolen hadde ingen betenkeligheter med å skru ballen forbi en sjanseløs Friedel i målet.

Snudde på nytt
Mata la selv på til 3-2 kort etter.

Eden Hazard slo en perfekt en-berørings-pasning gjennom til teknikerkollegaen, som viste null nåde i duell med Spurs' amerikanske veteranmålvakt.

Tottenhams snuoperasjon på ni minutter hadde blitt besvart med en treminutters.

Derfra og ut var ståa som den var i førsteomgang, Chelsea forsvarte ledelsen sin godt, og Tottenham slet med å finne hullene.

Hjemmelaget skapte noen muligheter mot slutten, men Petr Cech sto godt, og i stedet fastslo Daniel Sturridge hvordan dette skulle gå med en enkel scoring etter håpløst forsvarsspill av Kyle Walker.

Det endte 2-4, og Chelsea forsterket ikke bare sin posisjon på toppen av Premier League-tabellen, de la også åtte poeng mellom seg og dagens motstander.

- Vi kom solid i gang i andre omgang, men de slo oss takket være store individuelle prestasjoner, sier André Villas-Boas.

MINUS 1? William Gallas utliknet for Tottenham til 1-1, men må også ta mye av skylda for to av baklengsmålene. Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi
MINUS 1? William Gallas utliknet for Tottenham til 1-1, men må også ta mye av skylda for to av baklengsmålene. Foto: SCANPIX/AP/Tom Hevezi Vis mer