VIKTIGE DAGER: Tom Hicks og George Gillett mener salget av Liverpool til New England Sports Ventures er ugyldig. Banken som har lånt amerikanerne og Liverpool penger, mener eierne ikke har noe de skal ha sagt.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIAT
VIKTIGE DAGER: Tom Hicks og George Gillett mener salget av Liverpool til New England Sports Ventures er ugyldig. Banken som har lånt amerikanerne og Liverpool penger, mener eierne ikke har noe de skal ha sagt.Foto: SCANPIX/EPA/ANITA MARIC/ATHINAGORAS MYKONIATVis mer

Banken drar Hicks og Gillett for retten i morgen

Liverpool-framtida skal avgjøres.

||| (Dagbladet): Den umiddelbare framtiden til fotballklubben Liverpool avgjøres i britisk høyesterett i morgen.

Da høres Royal Bank of Scotlands (RBS) sak mot Tom Hicks og George Gillett. Banken mener de amerikanske eierne begikk kontraktsbrudd da de forsøkte å bytte ut deler av styret i forbindelse med godkjenningen av salget til New England Sports Ventures (NESV).

Det er altså ikke styreformann Martin Broughton og styrets ønske om å få bekreftet at salgsgodkjenningen er gyldig som skal høres i morgen, skriver Guardian og Liverpool Echo.

Kontraktsbrudd
RBS hevder Hicks og Gillett gikk med på å forholde seg til styret med Martin Broughton, Christian Purslow og Ian Ayre i april. Da amerikanerne forsøkte å bytte ut Purslow og Ayre før helga, brøt de mot disse forpliktelsene, mener banken.

Dersom dommeren gir RBS medhold, er det ventet at banken vil vise romslighet med tanke på den såkalte «d-dagen» 15. oktober, og ikke presse gjennom at klubben skal settes under administrasjon, noe som igjen kan føre til poengtrekk for Liverpool.

RBS kom med en uttalelse i ettermiddag, der de gjør det kjent at de fikk utstedt en såkalt midlertidig forføyning allerede fredag, som hindrer Tom Hicks og George Gillett i flere forsøk på å fjerne Broughton og co.

- Blant annet hindrer denne forføyningen Mr. Hicks eller Mr. Gillett i å fjerne Mr. Broughton fra stillingen som styreformann, og i å fjerne eller oppnevne andre styredmedlemmer, står det i uttalelsen.

- Saksbehandlingen i morgen er en fortsettelse av fredagens prosess, og omhandler kun kontraktsbruddet. Den omhandler ikke nor forsøk fra RBS på å få lånene innfridd eller få oppnevnt en administrator. Foreløpig kan vi ikke anslå hvor lang tid det vil ta å løse denne saken, heter det videre.

FORSØKT FJERNET: Hicks og Gillett forsøkte å bytte ut kommersiell direktør Ian Ayres og klubbdirektør Christian Purslow. Det har de ikke anledning til, mener Royal Bank of Scotland.Foto: SCANPIX
FORSØKT FJERNET: Hicks og Gillett forsøkte å bytte ut kommersiell direktør Ian Ayres og klubbdirektør Christian Purslow. Det har de ikke anledning til, mener Royal Bank of Scotland.Foto: SCANPIX Vis mer

Dersom RBS vinner fram i retten i morgen, vil salget til NESV etter all sannsynlighet også godkjennes i morgen.

Taper milliarder
Ifølge Guardian ligger Hicks og Gillett an til å tape rundt 1,3 milliarder kroner på det forestående salget. 

NESV har lagt rundt 2,8 milliarder kroner på bordet. 2,2 av disse vil gå til å betale ned gjelden Hicks og Gillett har pådratt klubben i forbindelse med oppkjøpet 2007. Resten forsvinner til gjeld i forbindelse med det planlagte nye stadionet i Stanley Park.

For Liverpool vil det stå igjen gjeld på rundt 350 millioner kroner, noe som er det nest laveste tallet i Premier League.

RBS mot Hicks og Gillett er forøvrig berammet som nummer syv på sakslista i morgen, kl. 10.30 lokal tid.

KJØPER: NESVs John W. Henry står klar til å kjøpe Liverpool.Foto: SCANPIX/EPA/MATT CAMPBELL
KJØPER: NESVs John W. Henry står klar til å kjøpe Liverpool.Foto: SCANPIX/EPA/MATT CAMPBELL Vis mer