Banken overtar Start

Eier, hovedsponsor og lånegiver.

(Dagbladet.no): Sparebanken Sør overtar som hovedeier i Start. Det betyr at investorgruppen med Erik Solér og Ernst Ravnaas i spissen i praksis helt ute av klubben, melder Start på egne hjemmesider i ettermiddag.

Det betyr at banken nå både eier, er hovedsponsor og lånegiver for Start.

- IK Start ser fram til fortsatt og forsterket godt samarbeid med en bank som allerede viser stort engasjement for klubben, sier Audun Myhre, formann IK Start.

Likevel forutsetter avtalen at Sparebanken Sør kommer til enighet om en løsning med Solér og co.

Gjennom aksjeutvidelsen tilfører Sparebanken Sør Start 38 millioner kroner.

Løsningen innebærer at byggelånet Start har på Sør Arena innløses og konverteres til et vanlig lån, som klubben kan betjene.

- Det er blitt en meget god løsning for oss. Nå får vi den nødvendige arbeidsroen, sier adm. dir. i Start, Jan Oddvar Skisland til ikstart.no.

Tidligere i dag ble det rapportert at Start var et skritt nærmere skifteretten etter at Sparebanken Sør sa nei til kravene fra de lokale investorene i Club 21, men i løpet av noen hektiske ettermiddagstimer, maktet man imidlertid å komme fram til en løsning.

FORHOLD PÅ FRYSEPUNKTET: Starts investorgruppe og Sparebanken Sør stod langt fra hverandre i forhandlingene om en løsning på den finansielle krisen i klubben, men fant omsider fram til en løsning som reddet klubben. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix
FORHOLD PÅ FRYSEPUNKTET: Starts investorgruppe og Sparebanken Sør stod langt fra hverandre i forhandlingene om en løsning på den finansielle krisen i klubben, men fant omsider fram til en løsning som reddet klubben. Foto: Tor Erik Schrøder/Scanpix Vis mer

Likevel har Sparebanken Sør ingen intensjoner om å fylle rollen som klubbeier lenger enn nødvendig.

- Vi vil ikke være en langsiktig eier, men vil gå inn fram til vi får en ny eier på banen, sier administrerende direktør i banken Morten Kraft ifølge NRK.

Banken overtar Start