Banker aldri Uruguay

Brasil stoppet av Forlan.

(Dagbladet.no): Uruguay har en fantastisk fotballhistorie - noen mener til og med at det er den eneste historien det lille landet har.

For med drøye tre millioner innbyggere står Uruguay med to VM-titler gjennom historien, og den deiligste kom mot gårsdagens motstander i VM-kvaliken Brasil. I Brasil, på Maracana i 1950.

Og Brasil har et aldri så lite fotballkompleks for landet med 178 millioner færre innbyggere. De regjerende verdensmestrene i fotball har aldri slått Uruguay på bortebane i en VM-kvalikkamp, og det gjorde de heller ikke i natta.

Etter en målløs første omgang foran 65 000 tilskuere i Montevideo, slo nemlig Diego Forlan til. En pasning ble slått inn i Brasils felt og Forlan flikket den videre i nettet med en lekker touch.

Men med Emersons utlikning etter 68 minutter berget Brasil uavgjort.

I Sør-Amerika spiller alle lagene i en serie og de fire første lagene går direkte til VM. Brasil har aldri feilet i kvalifiseringen, og VM neste år går også med brasiliansk samba.

- Det var en jevn kamp som kunne gått begge veier. Men etter pause hadde vi ballen mye på deres halvdel, sier Brasils trener Carlos Alberto Parrira til Reuters.

Uruguay ligger nå på femteplass i Sør-Amerikanske VM-kvalifiseringen, noe som gir playoff til sluttspillet.

STOPPET BRASIL: Diego Forlan scoret for Uruguay. Her i duell med Brasils Luisao. Foto: Reuters
STOPPET BRASIL: Diego Forlan scoret for Uruguay. Her i duell med Brasils Luisao. Foto: Reuters Vis mer