Banker undersøkes i FIFA-etterforskningen

Har håndtert pengeoverføringer.

BANKER ETTERFORSKES: Amerikanske etterforskere ser nå på måten storbanker som Credit Suisse, Deutsche Bank og HSBC har håndtert pengeoverføringer tilknyttet korrupsjonsskandalen rundt FIFA.
BANKER ETTERFORSKES: Amerikanske etterforskere ser nå på måten storbanker som Credit Suisse, Deutsche Bank og HSBC har håndtert pengeoverføringer tilknyttet korrupsjonsskandalen rundt FIFA. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Amerikanske etterforskere ser nå på måten storbanker som Credit Suisse, Deutsche Bank og HSBC har håndtert pengeoverføringer tilknyttet korrupsjonsskandalen rundt FIFA.

Det bekrefter to personer med innsyn i etterforskningen, melder det franske nyhetsbyrået AFP.

Etterforskere ser på hvorvidt bankenes internkontroll, inkludert den delen som handler om hvitvasking av penger, kan ha oversett mistenkelige pengeoverføringer mellom personer tilknyttet Det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Også banker som Barclays, Standard Chartered, Israel's Bank Hapoalim og den New York-baserte Delta National Bank skal ha blitt trukket inn i etterforskningen.

Rob Sherman, talsmann for storbanken HSBC Holdings i New York, bekrefter at hans arbeidsgiver ser på saken.

- Vi fortsetter å gjennomgå påstandene i tiltalen mot visse FIFA-ledere og andre, for å forsikre oss om at våre tjenester ikke blir misbrukt til økonomisk kriminalitet, sier han til AFP.

(NTB)

Har du et tips angående Norway Cup?

Norway Cup er som mange vet snart i gang igjen! Årets turnering er den 43. turneringen i rekken, og i år er det meldt på over 1639 lag fra rundt 60 nasjoner.

Har du en finurlig eller morsom historie du mener andre bør lese om, eller rett og slett bare et tips som vi kan kan skrive om? 

Send oss en mail på:
norwaycup@dagbladet.no

God sommer!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer