Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Bankeren stråler med sola

Men depper om det blir grått og trist.

TOMMELEN OPP FOR VÆRMELDINGA. Kusk og trener Per Oleg Midtfjeld satser på at god værmelding gir seier med Cromwell. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
TOMMELEN OPP FOR VÆRMELDINGA. Kusk og trener Per Oleg Midtfjeld satser på at god værmelding gir seier med Cromwell. Foto: HESTEGUIDEN.COM. Vis mer

|||• Her er sjansen til å vinne store gevinster på hest!

Litt lenger ned i denne artikkelen viser værvarselet hvorfor Cromwell er det beste bankerbudet i denne V65-omgangen på Bjerke onsdag kveld.

Bare det ikke blir grått og trist vær med tåke eller vedvarende regn skal Cromwell bestemme alt.

Det er meldt tørt, fint og oppløftende vær for omgangens banker.

-Han liker seg ikke i dårlig vær. Han har så vidt jeg husker aldri vunnet på en dag med vedvarende grått vær. En skur tåler han, men han misliker sterkt en tung værtype, forteller trener og kusk Per Oleg Midtfjeld.

-Vi har undersøkt ham uten å finne noen feil i det hele tatt. Men halsen har gitt lyder under disse forutsetningene, da været har vært rått. Det er tydelig at han går og binder seg på slike dager, sier Midtfjeld til Dagbladet.no.

Landets kjappeste

Ingen er i stand til å nekte Cromwell teten.

Det beviste han, da han utfordret Megaman Neo. De to topphestene åpnet i et morderisk tempo. Det ble kjørt i bånn pinne mot den første svingen. Begge ville ha teten. Hardkjøret varte bare i 300 meter. Men den første halve kilometeren, som er vanlig første tempotid ble klokket til 1.06. Det betyr at de to hestene hadde travet i en fart ned mot 1.04 i startfasen. Og det er ikke å ta i.

-Det gikk fort ja. Jeg tror på en topp vinnersjanse, hvis været holder seg bra.

Alt virker i alle fall helt topp med Cromwell på forhånd, forteller Midtfjeld.

Draskylapper denne gang

Sist satte Midtfjeld på helstengt hodelag på Cromwell for å gi Megaman Neo en skikkelig kamp om føringen. Denne gang bytter han ut med draskylapper. Motstanden er enklere, og da får Cromwell roet seg mer ned underveis.

For teten er hans uansett.

Egen hest å slå

Midtfjeld har også Lill Adolf med i løpet. Og Midtfjeld advarer litt.

-Hvis Cromwell har en dårlig dag, kan Lill Adolf slå ham. Formen er stigende, forteller Midtfjeld.

Men han skjønner ikke helt hvorfor vallaken har begynt å galoppere i noen av de siste løpene.

-Det er noe han aldri har gjort tidligere. Men han er en spesiell type. Det er kanskje en unote han har lagt seg til, undrer Midtfjeld.

Uansett kommer tiden til Lill Adolf litt seinere, når kulda setter inn.

 Nå er tiden der for Cromwell.

Midtfjeld har også Mc Laren til start i V65-1.

-Det er fortsatt i tidligste laget for Mc Laren. Men kapasiteten er der, og formen er stigende. En gardering på fire-fem hester synes jeg høres riktig ut, avslutter Per Oleg Midtfjeld.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling