SIKKER PÅ SEIER. Tom Erik Solberg pleier ikke å ta feil når han sier han skal vinne et løp. Nå er det Frigg Elden på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.
SIKKER PÅ SEIER. Tom Erik Solberg pleier ikke å ta feil når han sier han skal vinne et løp. Nå er det Frigg Elden på lørdag. Foto: HESTEGUIDEN.COM.Vis mer

Bankeren svenskene ikke tror på

Kusken er sikker på seier i V75.

||| • Lørdag er det faktisk mulig å vinne 60 millioner på hest! Klikk her.


Det er felles V75-omgang med svenskene på Momarken lørdag i kampen om enorme gevinster.

Tom Erik Solberg er sikker på seier med Frigg Elden i V75-omgangen på Momarken.
Så sikker som det er mulig å være i travsporten.

-Jeg tror jeg vinner løpet, sier Tom Erik Solberg til Dagbladet.

Men svenskene tror lite på det og markerer ikke på tre av fire innleverte system. Når svenskene står for fem ganger norsk omsetning i denne V75-omgangen som er felles og kalles unionstrav, blir dette skikkelig interessant.

-Frigg Elden har en svært passende oppgave med springspor fra tillegg. Han er kjapp i vei. Får jeg en posisjon som tredje eller fjerde utvendig, tror jeg mye er gjort. Frigg Elden tåler den siste kilometeren i tredje spor, sier Tom Erik Solberg.

Og visst får han tredje eller fjerde utvendig, eller enda bedre. Det ser lyst ut for Dagbladets V75-banker, som om det blir seier, setter de fleste svensker sjakk matt i jakten på storpotten. 60 millioner kroner tilfaller en norsk eventuell alenevinner.

Solberg analyserer vekk de to antatt hardeste konkurrentene.

-Jeg tror Greis Vinn er på vei ut av sin flotte form. Han burde vunnet det siste løpet som var en ren gavepakke. Og når det gjelder Voje Frigg, så er det en skikkelig bra hest. Men han har tatt de aller fleste seirene sine på Forus og Sørlandet og ikke på langturer, sier Solberg. Det er Voje Frigg svenskene setter sin lit til.

Lei av å kjøre i veien

Tom Erik Solberg kom med en av de beste betraktningene om norsk travsport for to år siden, etter fiaskoen i unionstravet den gangen.

-Jeg er lei av å kjøre i veien for svenskene, sa Solberg treffende.
Svenskene sopte rent av premiefatet, bortsett fra kaldblodsløpet der det blir norsk seier hver gang. Og det er Frigg Elden og Solberg som skal ta seg av det på lørdag.

-På lørdag kjører jeg i hvert fall ikke i veien for svenskene med Frigg Elden, ler Solberg.

Men Tom Erik Solberg ser ikke særlig lysere på situasjonen til norsk travsport, selv om det ble seier med varmblodshesten Kabir i unionstravet i fjor.

-Vi har noen bra enkeltindivider. Men bredden til svenskene er vi ikke i nærheten av her hjemme, fastslår Solberg.

-Det er mye som er feil forutsetninger i norsk travsport. Det koster for mye. Hele modellen er feil. Vi må bare håpe at næringsbiten snart faller på plass, slik at det kan bli fornuftig å satse som hesteier også i Norge, sier Solberg.

Et lyspunkt

Solberg slaktet også den norske kjøremåten i forhold til svenskene for to år siden. Men nå ser han i alle fall et lyspunkt her.

-Det kjøres mer offensivt hele veien og tempoet øker jevnt. Dette vil forhåpentlig skape sterkere psyke hos hestene på sikt, sier Solberg.