Banket av erkerivalen

MANCHESTER (Dagbladet): Manchester United-Liverpool 0-1. Fortjent sang Liverpool svingen «Always look on the bright side of life». Manager Houllier smilte fra topp til lakksko, Alex Ferguson var skotte sur og Ole Gunnar Solskjær kom til to halvsjanser. På dagen da han skulle bli kvitt superreservestemplet.

En som i hine hårde Liverpool-dager hadde samme stempel som Solskjær er David Fairclough. Han var rødtoppen som kom innpå - med tynne hvite bein - og elsket å score på tampen av kampen. I går satt han to stoler unna oss. I bukse, jakke og rødt:

- Solskjær fikk en vanskelig oppgave. Han passer ikke som ensom spiss, spesielt ikke mot så storvokste stoppere som det Liverpool har. Han ble godt pakket inn. Det var definitivt ikke den enkleste kampen å vise seg fram da United som lag spilte langt under pari, sier eks-supersub Fairclough til Dagbladet.

Lou Macari, den lille tidligere United-skotten, mente også at Solskjær ikke fikk den hjelpen han trengte:

- Men, han skal ikke lastes for ikke å ha kommet til sjanser. Midtbanen til United med Beckham og Keane hadde ikke dagen og Paul Scholes og Giggs er ikke spisser. Men, Solskjær kom til de to halvsjansene United hadde. Liverpool fortjente virkelig denne, sier gamle Lou Macari.

Det franske smilet

En som undertegnet alt positivt som kan sies om Liverpool i går, var manager Gerard Houllier. - Dette fortjente Liverpool-fansen.

- Jeg er fornøyd og veldig glad. Vi kom til Old Trafford med en klar plan om hvordan vi skulle spille, og laget gjennomførte planen med streng disiplin og innsats. Det er alltid spesielt å vinne mot United på bortebane.

- Det er jo 44 kamper siden sist de ble slått på Old Trafford, sier Houllier. En britisk presseulv ville vite hva taktikken gikk ut på. Houllier lo igjen.

- Det vil jeg ikke si noe om, kanskje vi blir nødt til å bruke den en annen gang også.

Men jeg var redd United skulle bruke Solskjær og Giggs som spisser. Begge er gode avsluttere, gode til å bevege seg og til å legge pasninger. Men den biten klarte vi godt. Jeg tror ikke United hadde noen klare målsjanser, sier Houllier.

Han mener Liverpool var nærmere både to og tre mål enn United var ett. Det måtte også manager Alex Ferguson innrømme.

Feilpasninger United

- Dette var en av de dagene da ingenting stemte. Vi spilte for mye på tvers, og da vi skulle spille framover var det feilpasninger. Dette var under vår hjemmekvalitet, sier Ferguson uten å trekke på smilebåndet.

At Gary Neville klarte å handse med begge volleyballhendene, forklarte Ferguson to ganger: Det var håndball.

- Ja, men hvorfor, han var jo aleine?

- Det var håndball.

Hymne på teateret

Houllier smilte av episoden, men han hadde helst sett at Liverpool hadde vunnet med et spillemål.

- Denne seieren gjør oss ikke automatisk like gode som United, de er fortsatt flere hakk bedre enn oss. Men, vi har et godt fundament til å bygge videre på.

- Vi har et ungt lag. Dette resultatet betyr at vi skal starte å kapre poeng med tanke på Champions League-plass denne sesongen. Jeg sier ikke at vi klarer det, men dette var en stor dag, avslutter Gerrard Houllier.

Liverpools trofaste fans sto igjen i svingen lenge etter kampslutt. De benyttet anledningen til å gi Drømmenes Teater en dose «You'll never walk alone». En verdig hymne på en fin dag for engelsk fotball, som det heter.

DÅRLIG DAG PÅ JOBBEN: Olke Gunnar Solskjær og Manchester United ble ydmyket hjemme på Old Trafford.