Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Banket av Warholm og kollapset: - Jeg skjelver

Mens Karsten Warholm jogget inn til beste tid i VM-semifinalen, kollapset en av hans konkurrenter, ble helt tom i blikket, gikk i bakken og spydde.

KOLLAPSET: Mens Karsten Warholm jogget inn til beste tid i VM-semifinalen, kollapset en av hans konkurrenter og spydde. Reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

DOHA (Dagbladet): Karsten Warholm jogget inn til beste tid i VM-semifinalen, tre tideler raskere enn hovedrivalene Rai Benjamin og Abderrahman Samba, selv om sunnmøringen roet kraftig ned på oppløpet.

- Det føles egentlig veldig bra. Jeg er fornøyd med hvordan jeg løste det. Jeg gikk ut relativt hardt og kontrollerte det. Jeg brukte minimalt med energi, om det er lov å si, sier Karsten Warholm til Dagbladet.

FINALEKLAR: Karsten Warholm hadde ingen problemer med å ta seg til VM-finale på 400 meter hekk. Reporter: Øyvind Godø. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

Også Samba og Benjamin hadde full kontroll. Dermed er det duket for en drømmefinale mandag kveld mellom tre av tidenes fire raskeste 400 meter hekk-løpere, som alle jakter verdensrekorden.

Kollapset og spydde

Verre gikk det for Rilwan Alowonle, som er født i USA, men representerer Nigeria i VM, i kveldens semifinale.

I møte med Dagbladet etter målgang falt Alowonle helt sammen, måtte sette seg ned på bakken i mange minutter, så helt stiv ut i blikket, før han måtte krype til hjørnet i mixed zone for å spy (se video øverst i saken).

KOLLAPSET: Rilwan Alowonle svimlet etter å ha blitt knust av Karsten Warholm. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
KOLLAPSET: Rilwan Alowonle svimlet etter å ha blitt knust av Karsten Warholm. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

Store deler av middagen kom rett opp igjen.

- Går det bra med det?

- Ja, jeg håper det nå, sier Alowonles konkurrent til Dagbladet.

- Hva skjedde?

- Det var varmen som satt meg ut. Jeg har ikke konkurrert i sånn varme før. Det er helt ekstremt. Jeg er skjelver og har hodepine nå, forteller Warholms konkurrent.

VM er nå over for 25-åringen.

- Er det enda varmere å løpe her enn i Nigeria?

SPYDDE ETTER MÅLGANG: Rilwan Alowonle svimlet etter å ha blitt knust av Karsten Warholm. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet
SPYDDE ETTER MÅLGANG: Rilwan Alowonle svimlet etter å ha blitt knust av Karsten Warholm. Foto: Øyvind Godø / Dagbladet Vis mer

- Jeg trener til vanlig i USA, men ja, det er mye varmere her. Det er en uvant utfordring.

Frykter Tokyo-OL

Så mye enklere blir det ikke i VM-finalen mandag for Warholm og finalistene - og heller ikke i OL i Tokyo neste sommer.

- Det blir nok like varmt i Tokyo. Vi må forberede oss på det som venter oss, sier Alowonle.

- Hvordan da?

- Vi må trene i denne temperaturen og bli vant til det.

REAGERER: De norske friidrettsessene reagerer på måten kvinner blir behandlet på i VM-byen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

Varmen var altså ille nok til at 25-åringen kollapset på en så kort øvelse som 400 meter hekk.

Langt verre er det på maraton og i kappgang, hvor utøverne i tillegg til å ha langt lengre konkurransetid, må konkurrere ute hvor det ikke er et kjøleanlegg som det er inne på Khalifa International Stadium.

Natt til lørdag brøt 40 prosent av deltakerne på kvinnenes maraton. I kveld skal Håvard Haukenes og co. begi seg ut på 50 kilometer kappgang.

Grøvdal: - Veldig uvanlig

Karoline Bjerkeli Grøvdal, som løp 3000 meter hinder-kvalifisering fredag, merker også at varmen skaper utfordringer.

REAGERER: De norske friidrettsessene reagerer på måten kvinner blir behandlet på i VM-byen. Programleder/reporter/video: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

- For min del gikk det greit. Det var mye varmere da jeg var her fredag. Det ble brått ganske tungt de siste meterne, og jeg følte at jeg gikk tom. Det er veldig uvanlig for min del. Så er spørsmålet om det skyldes varmen eller hva det er, sier Grøvdal til Dagbladet.

- Luftfuktigheten skaper en ekstra utfordring, men vi varmer opp innendørs og går til banen med kuldevest. Det er også et kjøleanlegg på banen. Men klimaet er utfordringen her nede. Jeg er glad jeg ikke har vært er lengre.

EKSTREMVÆR: De største norske medaljehåpene i friidretts-VM i Doha er fra Vestlandet. I Qatar møter de et ekstremvær som er så langt unna vestlandsværet man kommer. Reporter/programleder/video/redigering: Øyvind Godø og Kristoffer Løkås Vis mer

5000-meterløper Isaav Kimeli erkjenner at varmen også er tøff nok å håndtere for ham som er oppvokst i Kenya.

- Varmen er en stor utfordring for oss alle som løper. Det er også tøft for oss som er godt vant til klimaet i Afrika, sier Kimeli til Dagbladet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling