Norsk langrenns store dilemma

Banket hele landslaget, men ingen av dem får gå i Kuusamo: 
- Det kan ta livet av utøverne

Emil Iversen mener selv ikke Petter Northug hadde slått Johannes Høsflot Klæbo. Men verken han eller dagens toer Pål Golberg får gå verdenscup neste helg. Vidar Løfshus frykter for etterveksten.

BANKET Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg slo Finn-Hågen Krogh og resten av landslagsløperne på dagens sprint på Beitosøtlen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
BANKET Johannes Høsflot Klæbo og Pål Golberg slo Finn-Hågen Krogh og resten av landslagsløperne på dagens sprint på Beitosøtlen. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Landslagsvrakede Pål Golberg var best i prologen, hadde god kontroll i sine heat og ble til slutt nr. 2 i finalen. Stortalentet Johannes Høsflot Klæbo var nest best i prologen, men i finalen kunne ingen hamle opp med 20-åringen da han satte inn sitt voldsomme rykk.

Det var litt som da Petter Northug presenterte sitt fryktinngytende rykk i samme alder på seniornivå i 2007, først i NM, dernest i VM i Sapporo og til slutt i Falun da han jublet for sin første verdenscupseier og satte en stopper på den tyske dominansen. Tobias Angerer og Axel Teichmann ble endelig slått.

- Klæbo er styggrask. Han er en kjempegod skiløper. Det er ikke så mye mer å si. Ingen er raskere enn ham i dag i hvert fall. Det er internasjonalt toppnivå over det han gjør, når han slår Pål, Finn og meg, sier Emil Iversen til Dagbladet.

- Hadde Petter Northug hatt en sjanse mot Klæbo i dag?

- Nei, Johannes hadde slått Petter, svarer Iversen med sitt lure smil.

- Raskeste mannen

Sprinttrener Arild Monsen mener ingen er hurtigere.

- Johannes er enormt hurtig. Han er den raskeste mannen på korte distanser. Det har vi sett på testene vi har gjort. Når han er uthvilt, er ingen raskere enn Johannes, sier Monsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer