Banket i spurten igjen

For snart tre uker siden tapte Tor Arne Hetland (27) fristilsprinten på målstreken for italienske Cristian Zorzi i Cogne. I går var det tid for revansje i Garmisch-Partenkirchen, men Hetland fikk bank på samme måte.

Det plager ikke Hetland nevneverdig.

- Nei, jeg er fornøyd med løpet og synes jeg gikk bra på ski. Bedre enn i Cogne, sier Tor Arne til Dagbladet.

Byåsen-løperen fikk en trang start under verdenscupsprinten i går. Han ble bare nummer 16 i kvalifiseringen, og var dermed sistemann som sikret seg en kvartfinaleplass. Men i kvarten og semin var han i en klasse for seg.

- Jeg har vært litt småsjuk i det siste. Det var kanskje noe småsot i maskineriet som måtte ut. Dessuten byttet jeg ski foran kvartfinalen. Det vant jeg på, forteller han.

Ikke noe bråk

I finalen dro Hetland opp et fryktelig tempo, og det var bare Christian Zorzi som maktet å henge på.

- Opp den siste bakken kunne jeg kastet meg foran ham og sperret, med det var ikke vits i å lage noe bråk. Derfor lot jeg Zorzi ta innersporet på toppen - dermed kom han først ut på oppløpet, og der klarte jeg ikke å ta ham, forklarer Hetland om duellen.

I februar i år under VM p å ski i Lahti, var det Tor Arne som var best i spurten. Drømmen han hadde hatt allerede fra barneåra gikk i oppfyllelse. Den gangen måtte Cristian Zorzi nøye seg med sølv.

Det er liten tvil om at Hetland og Zorzi er to hete kandidater til OL-gull om to måneder.

- Jo da, men det er lenge til OL, og det kan komme nye løpere. Men vi er i hvert fall i favorittsjiktet, konstaterer Hetland.

Etter morgendagens sprintrenn i Salzburg skal han hjem til Trøndelag og trene, før turen går til Nove Mesto i Tsjekkia og siste verdenscuprenn før OL. Deretter er det NM som siste finpuss før turen går til Salt Lake City.

OL-plassen til sprintlaget til Salt Lake har VM-vinneren allerede i lomma, og med seg på laget kan han få med seg kombinertvinneren fra Lahti-VM i 1989, Trond Einar Elden.

God søknad

- Dette var bra av Trond Einar, sier landslagssjef Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet.

- Han har definitivt lagt inn en god OL-søknad med fjerdepl assen i finalen.

Allerede i morgen er det klart for et nytt sprintrenn i østerrikske Salzburg, men klassisk stil er ikke akkurat Eldens favorittstil. I tilsvarende renn 19. desember vant Jens Arne Svartedal i Asiagi i Italia. Men 6. januar neste år får veteranen Trond Einar Elden sjansen til å overbevise på nytt i sprintrennet Val Di Fiemme i Italia. Dette rennet står Tor Arne Hetland over.

ET NUMMER FOR LITE: Tor Arne Hetland (t.v.) var forvøyd med løpet, selv om han måtte seg seg slått av italienske Cristian Zorzi (midten). Svenske Peter Larsson havnet på tredjeplass.