Banket i spurten igjen

For snart tre uker siden tapte Tor Arne Hetland (27) fristilsprinten på målstreken for italienske Cristian Zorzi i Cogne. I går var det tid for revansje i Garmisch-Partenkirchen, men Hetland fikk bank på samme måte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det plager ikke Hetland nevneverdig.

- Nei, jeg er fornøyd med løpet og synes jeg gikk bra på ski. Bedre enn i Cogne, sier Tor Arne til Dagbladet.

Byåsen-løperen fikk en trang start under verdenscupsprinten i går. Han ble bare nummer 16 i kvalifiseringen, og var dermed sistemann som sikret seg en kvartfinaleplass. Men i kvarten og semin var han i en klasse for seg.

- Jeg har vært litt småsjuk i det siste. Det var kanskje noe småsot i maskineriet som måtte ut. Dessuten byttet jeg ski foran kvartfinalen. Det vant jeg på, forteller han.

Ikke noe bråk

I finalen dro Hetland opp et fryktelig tempo, og det var bare Christian Zorzi som maktet å henge på.

- Opp den siste bakken kunne jeg kastet meg foran ham og sperret, med det var ikke vits i å lage noe bråk. Derfor lot jeg Zorzi ta innersporet på toppen - dermed kom han først ut på oppløpet, og der klarte jeg ikke å ta ham, forklarer Hetland om duellen.

I februar i år under VM p å ski i Lahti, var det Tor Arne som var best i spurten. Drømmen han hadde hatt allerede fra barneåra gikk i oppfyllelse. Den gangen måtte Cristian Zorzi nøye seg med sølv.

Det er liten tvil om at Hetland og Zorzi er to hete kandidater til OL-gull om to måneder.

- Jo da, men det er lenge til OL, og det kan komme nye løpere. Men vi er i hvert fall i favorittsjiktet, konstaterer Hetland.

Etter morgendagens sprintrenn i Salzburg skal han hjem til Trøndelag og trene, før turen går til Nove Mesto i Tsjekkia og siste verdenscuprenn før OL. Deretter er det NM som siste finpuss før turen går til Salt Lake City.

OL-plassen til sprintlaget til Salt Lake har VM-vinneren allerede i lomma, og med seg på laget kan han få med seg kombinertvinneren fra Lahti-VM i 1989, Trond Einar Elden.

God søknad

- Dette var bra av Trond Einar, sier landslagssjef Pål Gunnar Mikkelsplass til Dagbladet.

- Han har definitivt lagt inn en god OL-søknad med fjerdepl assen i finalen.

Allerede i morgen er det klart for et nytt sprintrenn i østerrikske Salzburg, men klassisk stil er ikke akkurat Eldens favorittstil. I tilsvarende renn 19. desember vant Jens Arne Svartedal i Asiagi i Italia. Men 6. januar neste år får veteranen Trond Einar Elden sjansen til å overbevise på nytt i sprintrennet Val Di Fiemme i Italia. Dette rennet står Tor Arne Hetland over.

ET NUMMER FOR LITE: Tor Arne Hetland (t.v.) var forvøyd med løpet, selv om han måtte seg seg slått av italienske Cristian Zorzi (midten). Svenske Peter Larsson havnet på tredjeplass.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer