Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Banket nordmennene: - Det er fantastisk for meg å vinne

Italiensk overraskelse på herresiden.

 SLO TIL:  Italienske Frederico Pellegrino vant dagens sprint. Foto: NTB Scanpix
SLO TIL: Italienske Frederico Pellegrino vant dagens sprint. Foto: NTB Scanpix Vis mer

DAVOS (Dagbladet): Ingen greide å hamle opp med Marit Bjørgen i dagens sprint i Davos.

Bjørgen dominerte finalen og gikk knallhardt ut fra start. Forrige helgs vinner, Ingvild Flugstad Østberg, holdt lenge følge.

Men da turboen ble satt på opp den siste, harde bakken - var det ingen som holdt følge. Ingvild Flugstad prøve desperat å henge på, men ble stiv opp den bratte bakken.

Stina Nilsson fra Sverige lurte seg også forbi forrige helgs vinner på oppløpet og tok andreplassen.

- Det var en god følelse å vinne før jul. Jeg følte meg ikke bra i semifinalen, men greide å mobilisere krefter til finalen, sier Bjørgen på et intervju vist på NRK.

 SPRINTVINNER:  Marit Bjørgen. Foto: NTB Scanpix
SPRINTVINNER: Marit Bjørgen. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- God jul alle sammen, la hun til.

Krogh nummer tre Finn Hågen Krogh fikk en dårlig start på sprintfinalen på herresiden.  Halvveis var både Krogh og Fossli langt tilbake, og i front gikk italienske Frederico Pellegrino beinhardt.

Pellegrino gikk et kjempeløp og dominerte i de sveitsiske fjellene.

Det ble for langt opp for Fossli, mens Krogh kjempet seg til en tredjeplass.  Aleksej Petukhov ble nummer to. Pellegrino tok seieren.

- Det er fantastisk for meg å vinne. Det er viktig for det italienske laget at vi tar en seier i en periode som er tøff for italiensk langrenn, sier Pellegrino i et intervju vist på NRK.