Banket opp av egne fans

Malmö-spiller Bovar Karim ville spille for rivalen Hammarby. Det likte ikke fansen.

(Dagbladet.no): 19-åringen Bovar Karim ymtet for par uker siden i et intervju med svenske Aftonbladet at han ikke var spesielt fornøyd med sin egen situasjon i Malmö fotballklubb, hvor det unge talentet vanligvis spiller.

Karim sa han kunne tenke seg å bytte klubb, og at han gjerne kunne tenke seg å spille for rivalen Hammarby. Det likte Malmö-fansen ifølge Aftonbladet svært dårlig.

Klubbens diskusjonsforum fyltes raskt opp av hatske utfall mot den svenske juniorlandslagsspilleren, og Karims innstilling ble kritisert i harde ordelag.

Overfalt etter trening

Da Bovar Karim nylig kom hjem etter en treningsøkt ble han møtt av tre fans som ventet utenfor huset hans. Fansen hadde både skjerf og luer med Malmös logo.

- Jeg forstod at det var noe skummelt på gang. Da jeg skulle gå forbi gjengen puffet de meg over en papirkurv. Deretter ble jeg sparket så hardt at jeg falt rett inn i ytterdøren, sier Karim.

Situasjonen opplevdes som veldig truende og en liggende Bovar Karim fikk høre at gjengen skulle komme tilbake etter hver trening, og at de skulle brekke beina hans slik at han aldri ville kunne spille fotball igjen.

- Jeg har aldri før kjent meg så truet, sier Karim.

- Uvirkelig

Karim slapp fra det fiendtlige møtet med vondt i ryggen og noen skrubbsår. De største skadene er de mentale.

- Å bli slått av sine egne fans er helt uvirkelig. Det er omtrent som å bli slått av sin egen familie, sier Karim, som ikke oppsøkte sykehus etter overfallet. Han benyttet seg i stedet av klubbens egen lege.

Mishandlingen er anmeldt til politiet, som allerede har begynt å etterforske hendelsen.

- Jeg håper det blir slutt på ting som dette nå. Jeg trives i Malmö FF, det er min drømmeklubb. Men hvis jeg ikke får spille i klubben må jeg se meg om etter andre alternativ. Jeg håper fansen forstår det, avslutter Karim.