Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Banket Polen - straffet pressen

Polen-England 1- 2. Så iverksatte det engelske landslaget kollektiv taushet overfor pressen.

LONDON (Dagbladet): -  Jeg kan forstå spillerne. Noe av kritikken har gått for langt, spesielt mot enkeltspillere. Dette er deres måte å protestere på, sa landslagssjef Sven Göran Eriksson etter kampen.

Sky Sports kommentator Andy Gray var langt fra enig:

-  Dette er unge menn som er litt for fantasifulle, og går til streik. De bør tåle kritikk, selv om den har vært sterk. Dette er veldig skuffende. De har glemt at de er hele landets lag, sa Gray etter kampen.

Esel i mål

Det er først og fremst keeper David James som har fått gjennomgå etter tabbemålet mot østerrike lørdag. The Sun mente det var bedre å sette eselet Mavis i mål, og inviterte leserne til avstemning. 95 prosent av leserne ville ha eselet i mål, Og The Sun lovet å sende det til Polen.

Ulykkelige David James ble dumpet fra laget, men ikke til fordel for Mavis. Tottenhams Paul Robinson fikk plassen, og gjorde en solid kamp. Han hadde lite å gjøre, men gjorde heller ingen tabber.

Selvmål

-  Grunnen til at jeg tok ut James, forblir mellom meg og ham, sa Eriksson til Sky Sports.

I sin landslagsdebut fra start var det en annen Tottenhamspiller som imponerte mest. Jermaine Defoe scoret det flotte 0-1 målet etter 37 minutter. En småskadd David Beckham spilte en smart stikker til Defoe i feltet. Han fintet av en polsk forsvarer, vendte nydelige og scoret utagbart for Liverpoolkeeper Jerzey Dudek i Polens mål. Defoe var giftig kampen igjennom, og var banens beste.

Det kunne se ut som om marerittet fra Østerrike skulle gjenta seg da Polen utliknet tre minutter ut i andre omgang ved Maciej Zurawski, men England kom kjapt tilbake. Michael Owen presset to polske forsvarere til å rote ballen i eget mål, etter et godt innlegg fra Arsenals Ashley Cole. I en til dels kjedelig kamp hadde England stort sett kontroll, og Polen var svake.

Ro for sjefen

For Svennis var det gode nyheter at laget vant, og at hans disposisjoner viste seg å være utslagsgivende. Før kampen var det mange som krevet hans avgang dersom det ikke ble seier mot Polen. Nå har England fire poeng etter to vanskelige bortekamper, de leder gruppen, og Eriksson kan fortsette jobben med litt mer ro rundt seg.

Kaptein David Beckham har også blitt kritisert for slett innsats etter sine siste landskamper.

I går var han nok en gang middels, men plaget med en ribbeinskade, og tasset ut noen minutter før slutt.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media