Bånn i bøtta, Ståle

- Det gjør vondt, sier FCK-treneren etter ny nedtur.

(Dagbladet.no): Heller ikke mot bunnlaget AGF fikk Ståle Solbakken den oppturen han og FC København så sårt hadde trengt.

Etter 1-1 hjemme i Parken er de regjerende mesterne hele nede på en 4. plass på tabellen, fem poeng bak lederlaget AaB.

For å finne forrige seier må vi tilbake til 31. mars - og siden da har det seiersvante hovedstadslaget spilt fire seriekamper uten å vinne.

- Vi hadde fem-seks store sjanser bare i første omgang. Vi hadde også noen muligheter etter hvilen, men scoret ikke. Det gjorde AGF på en av de to sjansene de hadde. Det gjør vondt, sier Solbakken.

Det så lovende ut da Atiba Hutchinsen sendte FCK i ledelsen etter en halvtimes spill. To minutter etter pause slo imidlertid gjestene tilbake, da Peter Graulund headet inn utlikningen.

Svaret fra FCK kom aldri.

Dermed øker presset på Solbakken, som selv har forsikret at han lever fint med kritikken. Fansen lever imidlertid ikke fint med resultatene - og forrige uke dukket de opp på FCKs treningsfelt for å vise sin misnøye.

«Det bliver en god dag, når Ståle fucker af», sang de mens Solbakken ble intervjuet.

MOTGANGEN FORTSETTER: FCK er i ferd med å sakke akterut i kampen om ligagullet. Etter 1-1 mot AGF er de fem poeng bak lederlaget AaB, med én kamp mer spilt. Foto: SCANPIX
MOTGANGEN FORTSETTER: FCK er i ferd med å sakke akterut i kampen om ligagullet. Etter 1-1 mot AGF er de fem poeng bak lederlaget AaB, med én kamp mer spilt. Foto: SCANPIX Vis mer

Den mektige klubbsjefen Flemming Østergaard - mer kjent som «Don Ø» - har uttalt at Solbakken skal få midler til spillerkjøp snarere enn sparken.

klubbens hjemmeside tar han også et oppgjør med bortskjemte supportere og sponsorer.

- Det gjør vondt når en mindre gruppe av fans tropper opp til trening og verbalt angriper trenerne og spillerne som sliter hardt for å arbeide seg ut av en spille- og scoringsmessig krise, som ingen benekter. Eller når et par kommersielle samarbeidspartnere truer med oppsigelse av deres forretningsmessige engasjement i FC københavn fordi vi ikke finner den spillmessige rytmen og målteften som har skaffet oss fem av de siste sju danske seriemesterskapene, skriver han.