- Bannlys doperne for alltid

Marcel Kittel ber om knallharde straffer.

AVSKYR DOPING: Marcel Kittel vil at de som bruker EPO eller veksthormoner blir utestengt på livstid. Foto: Laurent Rebours / AP / NTB Scanpix
AVSKYR DOPING: Marcel Kittel vil at de som bruker EPO eller veksthormoner blir utestengt på livstid. Foto: Laurent Rebours / AP / NTB ScanpixVis mer

Tyskeren Marcel Kittel som spurtet inn til fire etappeseirer i Tour de France tidligere i sommer, krever at dopere utestenges for livstid.

- Vi er alle for at straffene for ryttere som doper seg skal bli hardere. Jeg mener at de som bloddoper seg, bruker EPO eller veksthormoner, bør utestenges for livstid, sier Argos-Shimano-rytteren til avisen Die Welt.

Det betyr at Kittel er fullt på høyde på Verdens antidopingbyrå (WADA) og også med norske idrettsmyndigheter som går inn for å doble straffene for første gang overtredelse av dopingreglene.

På WADA-kongressen i november kommer det forslag om dette når WADA-reglene skal reguleres og moderniseres.

- Jeg mener at vi i Tyskland bør ha en dopinglov som gjør at ryttere som har dopet seg kan bli forfulgt i rettsapparatet. Det bør bli slik at dopingmisbruk skal være straffbart, mener Kittel.

Søndag innrømmet den gamle sprintkongen Erik Zabel (vant sprinttrøya i Tour de France seks ganger) dopingmisbruk så å si hele sin karriere.

Kittel sier at dopingmisbruket i sykkelsporten i dag forgår på en helt annen måte enn tidligere.

- Den gangen Zabel, Bjarne Riis og Lance Armstrong dopet seg, skjedde det i en organisert form innen lagene. Slik er det ikke lenger. De rytterne som doper seg i dag, gjør det på eget initiativ, sier den tyske superspurteren.

(NTB)