Banzai!

Bildet av den unge japanske gutten som hopper i elva for å feire Japans avansement i VM, sier alt om stemningen i de to arrangørlandene. - Du kan se den blå feberen over alt, sier Japan-trener Philippe Troussier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Allerede før kampstart mellom Japan og Tunisia var det millioner av mennesker ute i gatene rundt om i de japanske byene. Hele landet sto stille under kampen, men eksploderte det sekundet Nakata, Suzuki og de nye nasjonalheltene hadde gjort jobben de skulle gjøre. Et hjelpesløst tunisisk lag var knapt et hinder for de blå hordene som er i ferd med å sjarmere en hel fotballverden.

- Jeg er veldig stolt. Du kan se den blå feberen over alt . Vi har vært på vårt beste i denne turneringen. Vi kan være veldig stolte av spillerne, sier Japans franske landslagssjef, Philippe Troussier.

Historie

Og japanerne vet hvordan de skal feire. De 140 menneskene som hoppet i byelva i Osaka forblir det mest ekstreme bildet på et land som er i ferd med å bli frelst. Av fotball. Og alle vil ha mer.

- Vi er alle veldig, veldig glade. Det er en fantastisk historie vi har skapt. Vi er ikke trøtte, vi er skjerpert, rolige og klar for det som skal skje videre, sier Troussier.

Noen timer seinere var det naboarrangøren Sør-Koreas tur til å eksplodere. Meritterte portugisere viste seg fra sin mest yngelige og sytende side, fikk to mann utvist, og banet veien for hjemlandets nye ballhelter.

Munkefest

Og la det være sagt. Det er virkelig grunn til å glemme Luis Figo for en stund. Seiersmålet til Ji-Sung Park i det 70. minutt var så enkelt, men likevel vakkert og elegant utført at det bør havne i all verdens lærebøker. Parks vippefinte og påfølgende tunnel på keeper i trang posisjon på spissen av femmeteren, var bare lekker.

Portugiserne misset de sjansene de hadde til å utlikne, og kom aldri nærmere et avansement enn et skudd i stanga. Koreas seier var så fortjent.

- I mann mot mann situasjoner klarte vi å blokkere Portugal bortimot helt perfekt. Siden vi var i bedre form, og raskere enn dem, var vi i stand til å kontrollere Portugals angrepsspill, sier Lee Young-pyo.

Dermed kunne koreanerne kaste seg ut i ny gledesdans, der til og med budhistmunkene i landets mange klostre ristet på kjortlene i pur begeistring.

  • Midt i den verste fotballfeberen, finner man beviser på at fanatismen kan rekke for langt. En ung koreansk supporter tok sitt eget liv. I avskjedsbrevet skrev han at han ville bli et spøkelse, og være Koreas 12. spiller i kampen mot Portugal.

Han fikk iallefall sin siste vilje oppfyllt. VM-drømmen lever definitivt videre i Asia.

BØLGEN: En ung japansk student er første mann uti byelva i Osaka for å feire Japans VM-avansement. 140 glade japanere fulgte etter.
EKSTRAUTGAVE: Bare timer etter at Japan slo Tunisia var denne japanske avisa på gata med ekstrautgave.
SKJULT: Ingen grunn til å gjemme seg bak flagget for denne ungutten fra Sør-Korea.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer