FAN: Til og med president Barack Obama følger med på det som skjer i Brasil.

Presidenten var i går på vei til Minnesota i sitt Air Force One, men tok en pust i bakken for å få med seg kampen underveis. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/NTB SCANPIX
FAN: Til og med president Barack Obama følger med på det som skjer i Brasil. Presidenten var i går på vei til Minnesota i sitt Air Force One, men tok en pust i bakken for å få med seg kampen underveis. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/NTB SCANPIXVis mer

Barack Obama tok pause i arbeidet for å se VM på Airforce One

USA videre fra gruppespillet.

(Dagbladet): Da USA arrangerte fotball-VM i 1994 var det mange amerikanere som for første gang fikk øynene opp for det som er verdens største idrett.

20 år senere herjer fotball-feberen verre enn noen sinne etter at USA i går tok seg til åttedelsfinale i VM i Brasil tross tap for Tyskland.

Følger med Til og med president Barack Obama følger med på det som skjer i Brasil.

Presidenten var i går på vei til Minnesota i sitt Air Force One, men tok en pust i bakken for å få med seg kampen underveis.

Det ble med Thomas Müllers ene scoring i regntunge Recife i går - Bayern München-stjernens fjerde scoring i dette mesterskapet. En lekker scoring som befestet Tysklands posisjon som en av favorittene i mesterskapet.

- Et av mine vakreste mål. Det var ikke lagets beste kamp, men vi fikk seieren, sa han i TV-intervjuet etter kampen.

Belgia venter Tross tapet - USA er videre til åttedelsfinalen.

- Det er enormt for oss å ta oss videre fra denne gruppa, sa landslagssjef Jürgen Klinsmann til USA Today etter at avansementet ble klart. For det var aldri noen selvfølge i en tøff gruppe.

Portugal, som kanskje var den største favoritten til å slå følge med Tyskland fra gruppe G klarte aldri å finne mesterskaps-flyten, og 2-1 over Ghana var ikke nok til å tukte amerikanerne som tok andreplassen.

Nå venter Belgia i første utslagsrunde etter at de i går sikret gruppeseieren i gruppe H. Et lag hvor i alle fall en av amerikanerne kjenner flere spillere godt.

- De er et veldig godt lag. Alle i Europa kan fortelle deg hvor gode de er. De har mange gode og unge spillere som alle er kjappe og sterke med ballen i beina. Jeg tror likevel at vi kan være en god «match» for dem, sa Howard til USA Today i går kveld.

Åttedelsfinalen mellom USA og Belgia går av stabelen i Salvador 1. juli.