UTSLÅTT: Det ble bare nesten avansement i EM for Norges G17-landslag. Til tross for et massivt press mot Ukraina, endte det i 0-2-tap etter kollapsen i sluttminuttene i Zagreb. Foto: Robert Anic/PIXSELL URN:31215132
UTSLÅTT: Det ble bare nesten avansement i EM for Norges G17-landslag. Til tross for et massivt press mot Ukraina, endte det i 0-2-tap etter kollapsen i sluttminuttene i Zagreb. Foto: Robert Anic/PIXSELL URN:31215132Vis mer

Norge utslått av U17-EM

Barberte skaller og drømmer i fotball-EM for «nye Norge». Brutale minutter ødela alt

Norge skapte sjanse på sjanse mot Ukraina og så ut til å gå videre til EM-kvartfinalen på bekostning av Nederland. I stedet kollapset det norske G17-landslaget i sluttminuttene.

  • Ukraina – Norge 2-0 (0-0)

(Dagbladet): Liverpool-talentet Edvard Sandvik Tagseth barberte i likhet med landslagskompisene Fabian Filip Rimestad, Jørgen Strand Larsen, Erling Braut Håland, Jesper Norman Daland og Anders Waagan hodet til U17-EM.

Det var muligens for å utstråle krigersk vikingånd mer enn de tekniske finessene som «nye Norge» assosieres med. Det så også lenge ut til å sende Norge til en råsterk kvartfinale i mesterskapet i Kroatia.

Dessverre er nesten fortsatt ikke godt nok i fotballverden.

Med det norske flagget på brystet, nerver i høyspenn og tekniske ferdigheter på et høyt internasjonalt nivå, sto mye på spill for Norges G17-landslag i den siste gruppespillskampen i EM i ettermiddag.

Ukraina måtte beseires for at Norge skulle ta seg videre til en EM-kvartfinale sammen med gruppevinner England. Utgangspunktet var enkelt: Erland Johnsens menn måtte vinne, samtidig som at engelskmennene måtte slå Nederland.

NESTEN: Edvard Sandvik Tagseth var så nærme som man kan være å sende Norge til EM-kvartfinale mot Ukraina. Her fra kampen mot Nederland, som tok seg til kvartfinalen sammen med England fra Norges gruppe. Foto: Robert Anic/PIXSELL URN:31215168
NESTEN: Edvard Sandvik Tagseth var så nærme som man kan være å sende Norge til EM-kvartfinale mot Ukraina. Her fra kampen mot Nederland, som tok seg til kvartfinalen sammen med England fra Norges gruppe. Foto: Robert Anic/PIXSELL URN:31215168 Vis mer

Sjansesløseri

Den nødvendige hjelpen kom da England scoret mot nederlenderne før pause og doblet ledelsen i 2. omgang. Da var det opp til Erland Johnsens menn å sette inn den nødvendige scoringen. Waagan var nær nettkjenning midtveis i 1. omgang, mens det var etter pause de virkelige store sjansene kom.

Først banket Johan Hove et skudd rett ved siden av krysset etter 49 minutter. I det påfølgende angrepet ble Strand Larsen spilt nydelig gjennom, men avslutningen gikk via Ukrainas keeper og like utenfor.

Innbytter Erling Braut Håland var også nær scoring da de norske unggutta trykket på for den nødvendige scoringen. Det holdt på å gå galt motsatt vei da tverrliggeren reddet Norge, men ti minutter før slutt banket de norske vikingene på med nye farlige muligheter.

Pangskudd og marerittavslutning

Så var det tid for et øyeblikks magi fra Sandvik Tagseth. Liverpool-talentet la ballen til rette og banket til fra rundt 30 meter. Ballen suste i tverrligeren og ned, men spratt på feil side av målstreken.

Skuddet kunne ha vært den perfekte måten å skyte Norge til EM-kvartfinale på, men ble i stedet selve symbolet på nesten-bragden. Også i de to påfølgende angrepene var de norske gutta svært nær scoring, men marginene var ikke på Norges side.

I stedet smalt det i motsatt ende av banen, da Ukraina kom på en sjelden visitt. Til slutt headet Aleksej Kasjtsjuk ballen bak keeper Mads Christiansen og i mål. Da kollapset Norge. Like etterpå kontret Artem Kholod inn 0-2.

EM er over for Norges G17-landslag.

Norges lag (4-4-2):
Mads Christiansen – Fabian Rimestad (Andreas Uran fra 65.), Erik Tobias Sandberg, Colin Rösler (Jesper Daland fra 80.), Emil Kalsaas – Anders Waagan (Erling Håland fra 61.), Johan Hove, Edvard Sandvik Tagseth, Halldor Stenevik – Jørgen Strand Larsen, Erik Botheim.