<strong>UKJENT:</strong> Det er foreløpig ikke kjent hvilke spillere som brøt coronareglene. Foto: Willie Vass/Pa Photos
UKJENT: Det er foreløpig ikke kjent hvilke spillere som brøt coronareglene. Foto: Willie Vass/Pa Photos Vis mer

Barbesøk skaper raseri

To Aberdeen-spillere har testet positivt for coronavirus etter et barbesøk forrige helg. Nå stenges byen ned og spillerne blir møtt med raseri av Skottlands førsteminister.

Publisert

Etter forrige helgs tap mot Rangers valgte en del av Aberdeen-spillerne å ta seg en tur «på byen». Det var nok ikke deres lureste avgjørelse, for nå har to av spillerne testet positivt for Covid-19 og seks andre er i isolasjon.

Fredag ettermiddag ble det bekreftet at lørdagens kamp mot St. Johnstone blir utsatt og rødtrøyenes to neste kamper står også i fare.

Nå har Aberdeen-spillerne fått en kraftig irettesettelse av Skottlands førsteminister, Nicola Sturgeon.

- Det er nå klart at de besøkte en bar. Ved å gjøre det har de åpenlyst brutt reglene og for å si det mildt er det totalt uakseptabelt. Profilerte fotballspillere i en sentrumsbar fører også med seg risikoen for å tiltrekke seg masse folk. Det var ikke ansvarlig oppførsel, sa Sturgeon under den daglige pressekonferansen fredag.

- Dypt beklagelig

Byen Aberdeen har hatt en kraftig oppsving i antall smittede den siste tiden og har derfor blitt ilagt flere strenge restriksjoner for å hindre mer smitte.

Sturgeon sa på pressekonferansen at slike handlinger setter fotballens gjenoppstart i fare. Videre la førsteministeren til at hun var rasende over det hele og at hvis noe liknende skulle skje i fremtiden har hun fått nok.

- Når en fotballklubb ender opp med smittede spillere etter klare brudd på reglene kan vi ikke ta den minste sjanse for å spre viruset til andre deler av landet. Å si at dette er dypt beklagelig er en underdrivelse, la førsteminsiteren til.

- Et hardt slag

Klubben har fått massiv kritikk etter at byturen ble kjent i media. I en pressemelding sendt ut fredag varsler klubben at de vil iverksette tiltak for å hindre liknende hendelser i fremtiden.

- I lys av alt arbeidet vi har gjort, og investeringene i å beskytte spillerne, er dette et hardt slag. Vi vil utføre en gransking for å finne ut hvordan spillerne ble smittet, og vi har skjerpet smittevernprotokollen. Nå må vi forberede oss til lørdagens kamp under svært vanskelige omstendigheter, sier Aberdeen-formann Dave Cormack i en pressemelding fra klubben.

I den samme pressemeldingen bekrefter klubben at de to spillerne som har testet positivt er ilagt en 10-dagers karantene, mens de seks andre er satt i isolasjon i to uker. Det er foreløpig ikke kjent hvilke spillere som er involvert.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer