Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Barbie Girl» hjalp Snowboard-Silje til X-Games-gullet

Var uvanlig nervøs.

CALLING DOCTOR JONES: OL-håpet Silje Norendal (20) kom i går hjem til Norge og Gardermoen etter å ha vunnet gull i X-Games. Noe av æren får 90-tallsbandet Aqua. Foto: Endre Vellene
CALLING DOCTOR JONES: OL-håpet Silje Norendal (20) kom i går hjem til Norge og Gardermoen etter å ha vunnet gull i X-Games. Noe av æren får 90-tallsbandet Aqua. Foto: Endre Vellene Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

GARDERMOEN (Dagbladet): - Det koker litt over av og til, så da må jeg sette på musikk som får meg til å roe ned, sier Silje Norendal.

Dagbladet treffer 20-åringen på Gardermoen halvannet døgn etter seieren i slopestyle-finalen i selveste X-Games i Aspen.

Siden hun fikk gullmedaljen rundt halsen lørdag kveld, norsk tid, har hun nærmest ikke gjort noe annet enn å reise. Hun kom seg hjem med fly fra Denver til New York, og videre til Oslo.

Norendal forteller at alt gikk så fort at det var først på flyet det gikk opp for henne at hun har vunnet det gjeveste du kan vinne som snowboarder, bortsett fra OL.

- Jeg holdt på å begynne å gråte på flyet på vei hjem, så jeg tror det gikk litt opp for meg da. Da fikk jeg tenkt litt over alt som har skjedd, sier hun til Dagbladet.

Drepte nervene I lørdagens slopestyle-finale holdt Kongsberg-jenta hodet kaldt, og vant foran storfavoritten, amerikanske Jamie Anderson, etter en rå sisteomgang.

LIFE IN PLASTIC: René Dif, Lene Nystrøm og Aqua fikk sitt gjennombrudd i 1997. 17 år seinere spiller bandet - som er mest kjent for Barbie Girl og Doctor Jones - fortsatt en rolle. Foto: Aleksander Nordahl
LIFE IN PLASTIC: René Dif, Lene Nystrøm og Aqua fikk sitt gjennombrudd i 1997. 17 år seinere spiller bandet - som er mest kjent for Barbie Girl og Doctor Jones - fortsatt en rolle. Foto: Aleksander Nordahl Vis mer

At 20-åringen skulle slå til da det gjaldt som mest var imidlertid ikke åpenbart. Tidligere har hun nemlig slitt med voldsomme nerver før viktige finaler.

- Så nervøs som jeg var i X-Games, har jeg ikke vært på lenge, sier hun.

Redningen kom i en norsk-dansk dance-suksess fra 90-tallet.

DOBBELTSEIER: Da hun landet på Gardermoen i går, fikk Norendal vite at Snowboardforbundet har kåret henne til årets kvinnelige kjører.  Foto: Endre Vellene
DOBBELTSEIER: Da hun landet på Gardermoen i går, fikk Norendal vite at Snowboardforbundet har kåret henne til årets kvinnelige kjører. Foto: Endre Vellene Vis mer

- Under hele X-Games hørte jeg på Aqua på repeat, også underveis i konkurransen. Det er litt flaut å si det høyt, men jeg hører på sånne sanger som gjorde meg glad da jeg var liten, sier hun, og fortsetter:

- Jeg var veldig aktiv og likte å underholde alle som kom på besøk. Jeg pleide å sette på Aqua og danse rundt.

- Blir det samme oppskrift i Sotsji?

- Ja, det blir Aqua eller smurfene i OL.

Sofaen venter Mye gjenstår riktignok før OL-starten. De neste dagene skal Norendal hente seg inn. Hardkjør og jet-lag kan bare repareres på én måte.

PÅ VEI MOT GULL: Her er Norendal på vei mot X-Gamesgullet i Aspen i helga. Foto: AFP / NTB Scanpix
PÅ VEI MOT GULL: Her er Norendal på vei mot X-Gamesgullet i Aspen i helga. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer

- Nå skal jeg slappe av med familie og venner. Det blir mye tid på sofaen, soving og bare la ting synke inn og kroppen roe seg ned litt. Etter det skal vi en tur til Trysil, før vi drar til Sotsji, sier Norendal til Dagbladet.

Det norske snowboardlaget flyr til Russland 1. februar. Selv om Norendal tidligere har sagt at OL-gull er målet, gjør X-Games-seieren at hun senker skuldrene et par hakk.

- Sesongen er på en måte reddet uansett hvordan det går i OL, sier hun og legger til:

- Jeg gleder meg masse, og jeg gruer meg litt også. Jeg vil først og fremst ha masse erfaring, forhåpentligvis har jeg jo et par OL til. Jeg vil ha det gøy og gjøre det så godt jeg kan. I X-Games ville jeg bare lande et «run», og det er det samme jeg tenker i OL.

Den planen har vist seg å fungere. I hvert fall med Aqua på full guffe...

Hele Norges coronakart