Barca-avis endret forsiden etter Twitter-storm

Bildet av Puyol og Xavi ble for mye å svelge.

MISTOLKET: Et bilde av jublende Barcelona-spillere ble valgt ut som mer enn passende nok til Sport-forsida, men sosiale medier tolket det annerledes. Foto: Sergio Perez/Reuters/Scanpix
MISTOLKET: Et bilde av jublende Barcelona-spillere ble valgt ut som mer enn passende nok til Sport-forsida, men sosiale medier tolket det annerledes. Foto: Sergio Perez/Reuters/ScanpixVis mer

Fotballstudio kl. 20.45: Barcelona - Chelsea

(Dagbladet): Et uheldig bildevalg fikk den spanske sportsavisa Sport til å gå til det skritt å endre på forsiden på dagens utgave, forteller avisa selv i en pressemelding.

Forsiden ble opprinnelig prydet av tittelen «Vi vil til München», som ledsages av bilder av topp motiverte Barcelona-spillere klare for å snu oppgjøret mot Chelsea, og ta seg til Champions League-finalen i Tyskland.

Bildet i bakgrunnen av Carlos Puyol og Xavi antydet imidlertid en litt annen type motivasjon, i hvert fall såpass at det ble en såkalt «trending topic» over hele verden på Twitter da det ble offentliggjort i går kveld.

- Bildet ble tatt av Reuters-fotograf Sergio Perez, etter Puyols scoring på Santiago Bernabeu i Copa Del Rey (20/01/2012). Da vi offentliggjorde forsiden mandag kveld, kom det mange reaksjoner på posisjoneringen av Xavi og Puyol, og for å ikke støte noen, besluttet vi å endre bildet, forteller avisa.

Dermed finnes det også en alternativ utgave av forsiden, der Xavi fortsatt feirer med Puyol, i en litt mindre antydende posisjon.

Sport og El Mundo Deportivo regnes som de noe mer Barcelona-vennlige avisene i Spania, mens AS og Marca er de Madrid-baserte og mer Real-vennlige utgivelsene.

ENDRET BILDET: Dermed kom Sport med en ny utgave. Faksimile: Sport
ENDRET BILDET: Dermed kom Sport med en ny utgave. Faksimile: Sport Vis mer