Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Juventus klar for Champions League-finale

Barca ga ham bort gratis. Nå vekker Alves oppsikt med sensasjonell semifinale-prestasjon

Dani Alves hadde ett år igjen av kontrakten da Juventus hentet ham gratis fra Barcelona forrige sommer. I kveld sendte han italienerne til Champions League-finale.

HERJET: Vingbacken Dani Alves var involvert i samtlige av Juventus fire mål i Champions League-semifinalekampene mot Monaco. Foto: NTB Scanpix
HERJET: Vingbacken Dani Alves var involvert i samtlige av Juventus fire mål i Champions League-semifinalekampene mot Monaco. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon
  • Juventus - Monaco 2-1 (4-1 sammenlagt)

(Dagbladet): Kollektivet og den defensive organiseringen til Juventus har imponert en hel fotballverden også denne sesongen. I Champions League-semifinalen mot Monaco er det imidlertid en enkeltspiller som skiller seg ut: Dani Alves (34).

Tre assist og én perlescoring i Juventus' 4-1-seier over Monaco i løpet av to semifinalekamper, er sensasjonelt bra av vingbacken, som med sine eventyrlig gode prestasjoner får en fotballegende som Gary Lineker til å måpe.

Brasilianeren, som kom gratis fra Barcelona før sesongen, var sterk delaktig til at den italienske storklubben i kveld ble klar for Champions League-finalen. Der venter trolig Real Madrid, om de ikke kollapser og gir bort 3-0-ledelsen de har å gå på før returkampen borte mot Atletico Madrid i morgen.

Defensiv bragd

Med 2-0-ledelse i bagasjen fra borteoppgjøret i Monaco gikk Juventus' stjernegalleri ut på Juventus Stadium med et soleklart favorittstempel.

I Champions League-semifinalens returoppgjør måtte franskmennene gjøre noe som ingen andre har klart hittil i turneringen: nemlig å score to mål mot ugjennomtrengelige Juventus.

Massimiliano Allegris menn slapp inn bare to mål på åtte gruppespillskamper. I sluttspillet har det gått enda bedre: Juventus slapp ikke inn ett eneste mål verken i åttedelsfinalekampene mot Porto, kvartfinalekampene mot Barcelona eller i den første semifinalen mot Monaco.

I dag kom et sjeldent mål feil vei, noe som impliserer totalt tre baklengs på tolv Champions League-kamper. Dagens returoppgjør i Torino ble likevel en ny bekreftelse på at Juventus er verdens beste lag defensivt.

I møtet med granittblokkene Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci og Andrea Barzagli, samt keeperlegenden og alltid like fabelaktige Gianluigi Buffon bakerst, var Monaco aldri i nærheten av avansement.

HYLLET: Gianluigi Buffon og Claudio Marchisio ga Dani Alves en velfortjent klem og hyllest etter 2-0-scoringen mot Monaco. Foto: NTB Scanpix
HYLLET: Gianluigi Buffon og Claudio Marchisio ga Dani Alves en velfortjent klem og hyllest etter 2-0-scoringen mot Monaco. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Herjet med Monaco

Stjerneskuddet Kylian Mbappe Lottin (18) hadde riktignok et brukbart forsøk tidlig i kampen, men det var Juventus som var best og skapte de store målsjansene. Gonzalo Higuain, Mario Mandzukic og Miralem Pjanic bombaderte Monaco-forsvaret med målsjanser og fikk til slutt uttelling.

Kampuret viste 33 minutter da hjemmefansen hoppet opp av stolene og jublet for nettkjenning. Et nydelig angrep ble avsluttet med et perfekt innlegg fra Dani Alves, som Mandzukic headet forbi Danijel Subasic og i mål. Scoringen gjorde et vanskelig utgangspunkt tilnærmet umulig for Monaco.

Vondt ble til verre for franskmennene like før pause da servitør Alves denne gang noterte seg på scoringslisten og ordnet 2-0 med en praktfull volleyscoring. Den sendte Juventus opp i 4-0-ledelse sammenlagt over to semifinaler.

- Mandzukic scorer ved hjelp av den bemerkelsesverdige Dani Alves, skrev fotballegenden Gary Lineker på Twitter etter 1-0-målet og fulgte opp med denne meldingen etter volleyscoringen som ga 2-0:

- For en spiller!

Alves involvert i fire av fire mål

Dani Alves står altså igjen som den største profilen i Juventus' semifinaleseier.

I samtlige av storklubbens fire semifinalescoringer har Alves vært involvert. Tre assist og én scoring er fasiten for brasilianeren, som seiler opp som den største av de mange heltene i den italienske storklubben.

Den brasilianske vingbacken hadde ett år igjen av kontrakten da Barcelona slapp ham gratis til Juventus. Nå viser han seg å være gull verdt for «den gamle dame».

Da gjorde det ingenting at 18 år gamle Mbappe reduserte til 1-2 etter 69 minutter. Pasningen fra Joao Moutinho var god. Avslutningen til vidunderbarnet likeså, men å innhente Juventus' ledelse var likevel en umulig oppgave.

Juventus er klar for Champions League-finale etter 4-1 sammenlagt over Monaco.