Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barca kan ryke ut av Champions League i kveld

Uklart om Zlatan og Messi spiller. Og Toure ute med svineinfluensa.

USIKRE:  Barcelona-duoen Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic er usikre foran kveldens kamp mot svenskens gamleklubb Inter Milan. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix
USIKRE: Barcelona-duoen Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic er usikre foran kveldens kamp mot svenskens gamleklubb Inter Milan. Foto: Manu Fernandez, AP/Scanpix Vis mer

|||
Liverpool kan også ryke i kveld

• Følg kampene i vårt fotballstudio fra klokka 18.30

(Dagbladet): Om Barcelona taper mot Inter Milan i kveld, og Rubin Kazan samtidig slår Dinamo Kiev, er fjorårets Champions League-vinnere slått ut allerede før siste gruppespillkamp.

De vil da i beste fall kunne komme på samme poengsum som Rubin Kazan, men vil uansett bli slått av russerne på innbyrdes oppgjør etter 1-2 hjemme og 0-0 borte.

Barcelona-trener Pep Guardiola akter uansett ikke å ofre klubbens offensive filosofi for å unngå tap.

- Om vi skal ryke ut, skal vi angripe mens vi gjør det, sa han under gårsdagens pressekonferanse ifølge Uefa.com.

Usikre stjerner
Både Lionel Messi og Zlatan Ibrahimovic er usikre foran kampen. Avgjørelsen om de spiller blir først tatt i dag. I tillegg må Yaya Toure stå over på grunn av svineinfluensa, mens Eric Abidal er usikker på grunn av samme sykdom.

Men Guardiola vil heller ikke bruke skader og syke spillere som unnskyldning.

- Jeg kan ikke benekte at det er to veldig viktige spillere, men vi vinner sammen og vi taper sammen.

Han trygler fansen om å stille opp på Camp Nou med et bredt smil og støtte til laget sitt. For lett blir det ikke.

- Vi møter et stort lag, ligalederne i Serie A, med en trener av verdensklasse. Mourinho kan få laget sitt til å spille på forskjellige måter. Han bruker forskjellige taktikker, så vi må være forberedt, sier Guardiola.

- Liker tøffe kamper
Jose Mourinho gleder seg til kveldens stormøte. Og han vet hva han går til etter seks møter med Barcelona som Chelsea-trener, og 0-0-kampen med Inter i første kamp i gruppespillet i høst.

- Det er en glede å spille en så tøff kamp. Jeg liker vanskelige kamper bedre enn enkle hvor du vinner med fire eller fem mål. Alle spillerne mine vil spille denne kampen, det er en kamp som tiltaler alle.

Mourinho vil ikke si om han satser på full pott, eller om han vil forsvare seg til poengdeling.

- Jeg vet ikke om vi spiller for å vinne eller for å spille uavgjort. Det er risikoer ved begge deler, og vi må se an hvordan kampen utvikler seg, sa Mourinho i går.

Liverpool trenger hjelp
Også Liverpool kan bli definitivt slått ut av Champions League i kveld. Og i motsetning til Barcelona, kan ikke Rafa Benitez' gutter sikre seg på egen hånd.

De ligger henholdsvis seks og fem poeng bak Lyon og Fiorentina, og trenger hjelp for å ha noen mulighet for å gå videre. Hvis Fiorentina vinner hjemme mot Lyon i kveld, er de røde fra England ute.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media