PROBLEMER? Bojan, nylig solgte Yaya Toure, Messi og Pedro feirer mål i siste seriekamp i vår. Nå må klubben låne penger for å holde hjulene i gang. Foto: AP
PROBLEMER? Bojan, nylig solgte Yaya Toure, Messi og Pedro feirer mål i siste seriekamp i vår. Nå må klubben låne penger for å holde hjulene i gang. Foto: APVis mer

Barca låner 1,2 mrd for å betale lønn

Tviler på at de har nok penger til Fabregas.

||| (Dagbladet): Barcelona ba i går om et lån på 150 millioner euro (1,2 mrd. kroner) for blant annet å kunne kjøre lønnsutbetalinger denne måneden.

Et sterkt varsel om den økonomiske situasjonen i La Liga, der Barcelona og Real Madrid tar brorparten av TV-inntektene og en rekke klubber er i vanskeligheter.

Beroliger - Kreditorene kan ta det med ro. Klubben er ikke i fare, og i løpet av uken får vi det vi trenger til å betale lønninger til spillere, trenere og andre ansatte, sier klubbens nyvalgte president Sandro Rossell til radiokanalen RAC1, ifølge NTB.

I Spania eier klubbene TV-rettighetene selv, noe som gjør at Barcelona og Real Madrid ligger flere hestehoder foran konkurrentene når det gjelder økonomiske muskler. Forrige sesong endte de to gigantene 25 poeng foran Valencia på tredje plass.

I Premier League fordeles TV-inntektene etter en nøkkel som skal sikre en jevnere serie.

Fabregas kan ryke Rossell sier videre at den økonomiske situasjonen kan gjøre det vanskeligere å lure Cesc Fabregas ut av bestefararmene til Arsenal-manager Arsene Wenger.

- Kjøpet av Cesc blir vanskeligere fordi det er store forventninger i Arsenal til hva de kan få for ham. Det er ikke gode nyheter for Barcelona, sier Rossell ifølge AFP.

Barcelona har satt et tak på 40 millioner euro på overgangen, noe som selvsagt kan være en del av et spill for å holde prisen nede. Det er forøvrig samme pris Barca betalte Valencia for David Villa tidligere i sommer, spissen som har scoret fem mål i VM før semifinalen mot Tyskland i kveld.

Selger «vrakgods» Barcelona hadde en drømmesesong i fjor med tre titler, inkludert Champions League. I år ble det «bare» seriemesterskap for katalanerne, etter tap i Champions League-semifinalen mot Inter og Jose Mourinho.

Opprydningen i stallen er i alle fall i gang. Yaya Toure og Dimytri Chygrynski er begge solgt til henholdsvis Manchester City og Shaktar Donetsk for tilsammen 39 millioner euro.

Den økonomiske situasjonen i Spania forøvrig er heller ikke særlig bedre enn den er i spansk fotball. Det er ventet at klubbene vil oppleve sviktende inntekter i tiden framover.

NY PRESIDENT: Sandro Rosell (høyre) er ny president i Barcelona. Til venstre tidligere president Joan Laporta. Foto: EPA
NY PRESIDENT: Sandro Rosell (høyre) er ny president i Barcelona. Til venstre tidligere president Joan Laporta. Foto: EPA Vis mer