Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barca misbrukte muligheten

Kunne ha tatt inn tre poeng i tetstriden.

Barcelona hadde muligheten til å kutte luken opp til Real Madrid til fem poeng, men klarte bare 2-2 mot Almeria søndag.

Dermed er Real fortsatt i «pole position» i kampen om det spanske seriegullet. Som i fjor blir det jevnt, men hovedstadslaget ligger sju poeng foran katalanerne med ti kamper igjen å spille.

Overraskende poeng

Nigerianske Kalu Uche ble helten for lille Almeria søndag. Med fem minutter igjen av kampen headet han inn 2-2 og sikret laget et overraskende poeng.

Selv om Almeria imponerer sterkt i årets 1.-divisjonssesong, som er klubbens første på 26 år, var Barcelona storfavoritter til å nytte sjansen etter at Real Madrid tapte mot Deportivo La Coruna lørdag.

Men Almeria viste at de ikke kan avskrives, uansett hvor stor motstanderen er. Tidligere i år har comebackklubben blant annet slått Real Madrid og Deportivo La Coruna.

Bojan Krkic sendte Barcelona i ledelsen etter 17 minutter søndag, men Ruben Pulido utlignet tolv minutter før hvilen. Pulido steg høyest til værs og headet ballen i mål via stolpen etter en corner.

Henry som innbytter

I SKUDDET: Men Eidur Gudjohnson og de andre Barcelona-spillerne klarte ikke å knappe veldig mye innpå i tetstriden. Foto: SERGIO TORRES/AP/SCANPIX
I SKUDDET: Men Eidur Gudjohnson og de andre Barcelona-spillerne klarte ikke å knappe veldig mye innpå i tetstriden. Foto: SERGIO TORRES/AP/SCANPIX Vis mer

Like etter pause ble Thierry Henry kastet innpå for Barcelona, som må klare seg uten skadde Ronaldinho og Lionel Messi. Henry brukte ikke lang tid på å vise seg fram, og spilte fram Samuel Etoo som gjorde 2-1 etter 57 minutter.

Men så startet problemene for serietoeren. Gabriel Milito ble utvist etter to gule kort, og fem minutter før full tid utlignet Uche. Dermed ser det tøft ut for Barcelona, som måtte gi tapt for Real Madrid i serien i fjor også.

Almeria kan på sin side glede seg over å ligge på niendeplass, en veldig god plassering for en klubb som rykket opp i fjor.

Villarreal klatret opp i ryggen til Barcelona etter å ha slått Real Zaragoza 2-0 søndag. Nihat og Giuseppe Rossi sto for målene som gjør at det bare er to poeng opp til «Barca».

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media