Barca og Liverpool krangler om returen

Manager Gerard Houllier er stolt av Drillo-fotballen og 0-0 på Nou Camp. Nå krangler han med Barcelona-treneren om hvem som får det lettest på Anfield om 13 dager.

Liverpool forsvarte seg heroisk i en 4-5-1-formasjon nordmenn kjenner godt fra både Nils Johan Semb og Egil «Drillo» Olsens tid som landslagstrenere. Det endte med en halv Liverpool-sjanse, men Houllier er likevel fornøyd.

- Kanskje vi viste dem for mye respekt. Men jeg kommer ikke til å be om unnskyldning for at Liverpool ble det andre laget denne sesongen som hindrer Barcelona å score på Nou Camp, sier en tydelig stolt Houllier.

- Vi ville score her og det var egentlig ikke taktikken vår å gå rett i forsvar.

Barca trort på finale

Nå vender Liverpool blikket mot returen på Anfield. Det ser helrødt ut, mener Houllier.

- Jeg var klar over at det er viktig å score bortemål. Men jeg sier nå at vi er i stand til å score tre mot Barcelona på Anfield.

I Barcelona har de slett ikke gitt opp etter skuffelsen på hjemmebane. I motsetning til Houllier tror trener Serra Ferrer på fordel Barcelona før returen.

- Det blir lettere der. Liverpool kom hit for å forsvare seg, men på Anfield får vi mye mer rom og kampen blir mer åpen. Det viktigste var å ikke slippe inn mål, sier Ferrer og slakter årets Liverpool-utgave.

- Jeg ventet et annet Liverpool. Dagens lag er langt unna det store Liverpool-laget fra 70-tallet.

Liverpool roses

Som ventet har ikke engelske aviser koblet Liverpools spillestil til Drillos formasjon i Wimbledon-tida. Resultatet er uforbeholden ros i spaltene.

- Liverpool var veldig profesjonelle i alt de gjorde, sier tidligere stopper Mark Lawrenson til The Sun.

- Stillheten senket seg over Nou Camp da Liverpool holdt oppvisning i klassisk defensiv organisering, skriver Daily Mail.

Også The Mirror bøyer seg i beundring for Liverpool

- Barcelona ble frustert og dempet av et fantastisk Liverpool, som ga ekko til noen av klubbens fineste kvelder i Europa.

(Dagbladet.no)

GODT FORNØYD: Liverpools Robbie Fowler og Gary McAllister takker Liverpool-fansen for støtten.