Barca økte etter Ronaldinho-dobbel

Sjokktap for Valencia.

Med Ronaldinhos to fulltreffere mot Racing Santander i 2. omgang økte serieleder Barcelona avstanden til Sevilla til tre poeng i spansk 1. divisjon.

Den vanligvis eminente brasilianeren er blitt kritisert for dårlig innsats i de siste kampene, men åpnet scoringsballet med en suser av et frispark seks minutter etter sidebytte på Nou Camp.

16 minutter senere var han frampå og økte ledelsen til 2-0 på en flott heading. Målet var hans 15. for sesongen.

Kveldens største applaus gikk derimot ikke til Ronaldinho, men til hans lagkamerat Lionel Messi. Han kom inn som innbytter i 2. omgang etter å ha vært borte i over tre måneder på grunn av et brudd i venstrefoten.

Til tross for at Racing manglet spissduoen Pedro Munitis og Nikola Zigic, var det gjestene fra Santander som var friskest og hadde de største sjansene i 1. omgang. Stor innsats av Barca-keeper Victor Valdes hindret baklengs.

Etter hvilen satte hjemmelaget mer fart i ballen og litt Ronaldinho-magi avgjorde igjen.

Schusters gutter imponerte igjen

Storklubbene følger Bernd Schuster tett. Kanskje ikke så rart. Hans Getafe imponerer i La Liga. Søndag ble det 3-0 hjemme mot sterke Valencia. Dermed har Getafe 4-1-1 på seks kamper i 2007. Solid av forstadslaget fra Madrid.

AVGJORDE: Ronaldinho ble nok en gang tungen på vektskåla, da Barcelona slo Santander 2-0. Foto: Reuters
AVGJORDE: Ronaldinho ble nok en gang tungen på vektskåla, da Barcelona slo Santander 2-0. Foto: Reuters Vis mer

Det ble skapt mye på lille Coliseum Alfonso Perez da Getafe vant 3-0. Begge lag hadde fem skudd på mål. Valencia manglet sting. Det gjorde ikke Schusters elever.

Mario Cotelo ordnet 1-0 etter forspill fra Daniel Güiza 27 sekunder inn i annen omgang. 12 minutter senere doblet Güiza etter forspill fra Nacho. Sistnevnte la på til 3-0 fra kort hold.

(NTB)