Barca passerer United på rikinglista

Her er topp 20.

(Dagbladet.no): Det handler bare om beregnbar omsetning i klubbene, ikke om hvilke lag som har flest trofeer i skapet eller flest fans verden rundt.

Alt henger selvsagt sammen, til en viss grad.

I dag publiserer avisa The Independent rikinglista for verdens fotballklubber. Real Madrid topper, akkurat som i fjor, med en omsetning på hele 292 millioner euro, eller nesten 2,4 milliarder kroner

På forrige liste lå Manchester United på andreplass, ned ett hakk, etter å ha toppet lista i åtte år.

De siste tallene, som er beregnet ved ut i fra sesongslutt 2006, viser at United rykker ytterligere to plasser ned til fjerde.

Den spanske mesterklubben Barcelona har tatt et voldsomt hopp, fra sjette- til andreplass på lista. Så ble de også Champions League-mestere i mai fjor.

For United-fans finnes det trøst i at neste års plassering kan bli bedre. Juventus ble degradert til Serie B i fjor og taper mye på det. Dessuten vil Uniteds nye sponsoravtale og 8000 ekstra seter på Old Trafford sørge for mer penger inn i kassa for Ole Gunnar Solskjærs klubb.

Bare europeiske klubber har fått plass på lista som beregnes av det internasjonele revisjons- og analyseselskapet Deloitte.

SPANSK DOBBELSEIER: Barcelona har tatt et stort seg mot Real Madrid i kampen om å bli den klubben i verden som omsetter mest. Her feirer Barca-spillerne fjorårets Champions League-seier. Foto: Scanpix
SPANSK DOBBELSEIER: Barcelona har tatt et stort seg mot Real Madrid i kampen om å bli den klubben i verden som omsetter mest. Her feirer Barca-spillerne fjorårets Champions League-seier. Foto: Scanpix Vis mer

Premier League er verdens desidert rikeste fotballiga. Hele åtte engelske klubber har fått plass på lista, mot Italias fire og tyskernes tre.

LIGACUPSEIER: Fjorårssesongen ble ikke maks for Manchester United, verken på banen eller for revisorene.