Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barca-presidenten bekymret for Premier League-klubbenes økonomiske muskler

Frykter effekten i overgangsmarkedet.

RIK: Premier League-klubbene blir rikere og rikere. Det bekymrer Barcelona-leiren. Foto: NTB Scanpix
RIK: Premier League-klubbene blir rikere og rikere. Det bekymrer Barcelona-leiren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Barcelona-president Josep Maria Bartomeu sier den enorme TV-avtalen til Premier League-klubbene gir dem en stor fordel i overgangsmarkedet.

Neste sesong vil TV-avtalen gi klubbene i Premier League utrolige 62 milliarder kroner på deling. Det er langt mer enn noen andre europeiske ligaer, og Bartomeu innrømmer at han er nervøs.

- Lagene i Premier League har en utrolig økonomisk situasjon, noe som bekymrer oss, sier han til BBC.

- Mer konkurransedyktig Tidligere har de spanske lagene kunnet forhandle fram sin egen TV-avtale, noe som har gitt Barca og Real Madrid en enorm fordel, men det har den spanske domstolen satt en stopper for. Fra neste sesong vil de mindre klubbene få en større del av kaka, i likhet med Premier League.

- Premier League er den beste ligaen konkurransemessig. Det er den som er mest interessant for fansen og som tjener mest. Der er flere lag konkurransedyktige og alle står likt. I Spania er budsjettene annerledes, og det vil være vanskelig for et lag som Leicester å toppe ligaen, sier Bartomeu.

Møter Arsenal tirsdag Presidenten sier han vet flere av klubbens spillere har vært i kontakt med andre lag, og at han jobber hardt for å beholde stjernene i Barcelona.

- Premier League er rivalene våre, de er en stor motstander. Vi må gjøre vårt beste for å øke inntektene, så de beste spillerne våre blir hos oss, sier han.

Barca får sjansen til å måle krefter mot engelske Arsenal når klubbene møtes til første kamp i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag.

Den spanske klubben, med Lionel Messi, Neymar og Luis Suárez i spissen, er store favoritter.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media