Barca-sjef mener Ståle og FCK er dårlige tapere

Forsvarer fløyte-etterlikneren José Pinto.

BLE LURT: Cesar Santin trodde dommeren blåste da han lurte offsidefella, men lyden kom trolig fra Barcelonas reservemålvakt José Pinto - som visstnok trener på å imitere dommerfløyta. Foto: ALBERT GEA/REUTERS
BLE LURT: Cesar Santin trodde dommeren blåste da han lurte offsidefella, men lyden kom trolig fra Barcelonas reservemålvakt José Pinto - som visstnok trener på å imitere dommerfløyta. Foto: ALBERT GEA/REUTERSVis mer

||| (Dagbladet): - Barcelona er kort sagt et forbilde. Men de har tydeligvis et veldig råttent egg i kurven, sa FCK-trener Ståle Solbakken til Dagbladet da det ble klart for ham og alle andre at Barca-målvakt José Pinto hadde lurt Cesar Santin fra en kjempesjanse i Champions League-kampen på Camp Nou forrige uke.

Santin snek seg unna offsidefella og var på vei gjennom alene mot keeper Pinto. Men så bråstoppet Santin, fordi han trodde han hadde blitt avblåst for offsid, og videobilder senere viste at det trolig var Pinto som lurte Santin ved å etterlikne en fløytelyd.

Solbakken sto svært oppgitt på sidelinja.

- Jeg forventer en offentlig beklagelse fra Barcelona, for dette kan de ikke stå inne for, sa nordmannen.

En beklagelse kan han tydeligvis bare glemme, om man skal tro katalanernes sportsdirektør Andoni Zubizarreta.

Vil ikke akseptere tap
- Jeg har stor respekt for FC København. De har bevist at de har mange kvaliteter, og de hører hjemme i Champions League. Men jeg kan ærlig talt ikke se hvordan den sjansen skulle ha endret på resultatet, sier sportsdirektøren ifølge sporten.dk.

- Hvis man tror det, så er det fordi man ikke vil akseptere et nederlag. Hadde vi scoret på litt flere av våre kjempesjanser, så hadde det jo aldri vært tvil om resultatet, sier Zubizarreta.

Ståle Solbakken gjorde det også helt klart at han ikke tror FCK tapte kampen på grunn av episoden med José Pinto, og understreket at de ønsker at kamper skal avgjøres på banen. Likevel informerte de Uefa og katalanerne om episoden.

Ikke uvenner
FCKs sportsdirektør Carsten V. Jensen understreker at klubben har tillit til at Uefa tar rett beslutning i saken, og sier samtidig at de ser på den som avsluttet.

- For oss er ikke dette noen sak lengre. Vi er ikke dårligere venner med Barcelona på grunn av dette, men vi syns fortsatt at det ikke var fair play, og at det ikke hører hjemme i toppfotballen. Men det verste som skjer er vel at Barcelona nå stiller med en enda bedre målvakt, sier Jensen.

Og vet at Victor Valdes trolig vokter buret i returkampen i København neste uke, uansett om José Pinto straffes eller ikke.

Barcelona-trener Pep Guardiola står på at målvakten ikke gjorde noe galt.

- Vi vil gjerne forklare Uefa at det er normalt at en målvakt plystrer etter forsvaret sitt for å få dem til å løpe tilbake. Det var det Pinto gjorde, og noe annet kan ikke diskuteres, sier han.

Pinto selv har ikke sagt noe om anklagene. Men etter kampen sa han følgende:

- Jeg er fornøyd med å ha bidratt med det jeg kunne for at det ble seier.

TIDLIGERE TOPPKEEPER: Barca-sportsdirektør Andoni Zubizarreta har som kjent selv utallige landskamper som målvakt for Spania.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera
TIDLIGERE TOPPKEEPER: Barca-sportsdirektør Andoni Zubizarreta har som kjent selv utallige landskamper som målvakt for Spania.Foto: SCANPIX/REUTERS/Susana Vera Vis mer