Finaleklare: Barcelona er klare for finale i Copa Del Rey. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGO
Finaleklare: Barcelona er klare for finale i Copa Del Rey. Foto: AFP PHOTO / JOSEP LAGOVis mer

«Barca» slapp med skrekken mot heltent Valencia

Fabregas og Xavi sørget for finaleplass.

(Dagbladet): FC Barcelona - Valencia 2-0 (3-1 sammenlagt)

Barcelona er klare for finale i Copa Del Rey etter å ha slått Valencia 1-0 på Camp Nou i kveld. Cesc Fabregas scoret kampens første mål et kvarter inn i kampen, og Xavi satt spikern i kista omtrent ti minutter før full tid.

Men katalanerne levde tidvis farlig mot et heltent Valencia-lag.

Valencia åpnet nemlig best, og satt Pep Guardiolas menn under voldsomt press det første kvarteret. Lufta gikk litt ut av Valencia-ballongen etter Fabregas' scoring, og Lionel Messi hadde flere gode muligheter til å øke til 2-0 og Fabregas kunne også ha blitt tomålsscorer.

I den andre omgangen var imidlertid aggressiviteten tilbake hos Valencia som ved flere anledninger var nær å kontre inn utligninsmålet. En god - og tidvis heldig - Pinto hindret imidlertid Valencia-scoring.

Da Sofiane Feghouli fikk sitt andre gule kort for kvelden tolv minutter før full tid så det imidlertid vanskelig ut for Unai Emerys menn, og to minutter etter utvisningen økte Xavi til 2-0 og da var kampen avgjort.

Barcelona møter med det Athletic Bilbao i finalen av den spanske cupen. Hvis finalen blir som det forrige møtet mellom de to lagene er det bare å begynne å glede seg...