«Barca» slåss mot «Zidanemania»

Når Real Madrid nå trolig sikrer seg Zinedine Zidane, må Barcelona handle. Stort.

De to store i spansk fotball har alltid kjempet om å sikre seg de største trekkplastrene. Zidane koster Real ubegripelige 612 millioner kroner.

Barcelona svarer foreløpig med å sikre seg svenske Patrik Andersson (fra Bayern München) og argentinske Javier Saviola (River Plate). Saviola sjokkerte - i positiv forstand - U20-VM ved å score ti mål i turneringen, og er allerede døpt den nye Maradona.

Saviola koster 324 millioner kroner.

Andersson er betydelig billigere når han kommer fra mestercupvinneren i Tyskland. 29-åringen koster Barca 63 millioner kroner.

Flere kommer

I tillegg har de rød og blå handlet navn som Philippe Cristanval (Monaco), Fabio Rochemback og Geovanni - de to siste brasilianere. President Joan Gaspart hevder samtidig hardnakket at Rivaldo ikke er til salgs.

Det hevdet Juventus om Zidane også...

Sjefsmanager i Juventus, Luciano Moggi, avslørte fredag hvorfor den franske europa- og verdensmesteren ikke blir i Torino neste sesong.

- For det første fordi han ønsker å flytte. For det andre er Reals president Florentino Perez veldig bestemt på å hente ham til Madrid, sier Moggi.

Da han ble spurt om det astronomiske pengebeløpet det koster spanierne å hente Zidane, sa han:

For framtida

- Det er sant at han er ekstremt dyr, men de betaler så mye fordi Zidane trolig er den beste spilleren i verden, sier Moggi, og regner med at handelen går gjennom kommende tirsdag.

Til tross for skremmende høy pris og en merittert franskmann, lar ikke Barcas Gaspart seg skremme.

- At Real skaffer seg Zidane, gjør meg ikke misunnelig i det hele tatt. Vi jobber for å bygge et lag for framtida, sier Gaspart.

Den politikken er det ikke alle som er enige i. Ikke mindre enn ti direktører har nylig sagt opp fordi de misliker Gasparts lederstil.

Det gjør ikke svenske Andersson, som regelrett gleder seg til å «bygge».

- Jeg vil hjelpe Barcelona til å finne sin rette plass på toppen av den spanske ligaen. Mitt håp er at jeg skal kunne spille mestercupfinale en gang til, og denne gangen vinne med Barcelona, sier Andersson.

(NTB)