Barca sløste seg til uavgjort mot Rubin

Måtte ha straffe for å score.

STORE SJANSER: Men effektiviteten var ikke god nok for Pedro og de andre Barcelona-spillerne borte mot Rubin Kazan i kveld. Foto: Ivan Sekretarev, AP/Scanpix
STORE SJANSER: Men effektiviteten var ikke god nok for Pedro og de andre Barcelona-spillerne borte mot Rubin Kazan i kveld. Foto: Ivan Sekretarev, AP/ScanpixVis mer

|||
(Dagbladet): Rubin Kazan - Barcelona 1-1.

Barcelona kom til Russland med to vanskelige kamper mot Rubin Kazan i minne fra fjorårets Champions League.

Da tapte det spanske storlaget 1-2 hjemme før de spilte 0-0 borte.

Ikke uventet var det Barcelona som hadde ballen klart mest fra start i dag. Men Rubin var fra første stund flinke til å komme fort med mange spillere i angrep når de fikk overgangsmuligheter.

Traff tverrligger Barcelona hadde store sjanser ved Pedro - blant annet en i tverrliggeren - og David Villa før pause. Men det var Rubin som tok ledelsen da de fikk staffe etter en halvtime.

Kaptein Christian Noboa scoret via Barca-keeper Victor Valdes.

Barcelona fortsatte å ha ballen mest også i andre omgang, men også de trengte straffespark for å få hull på byllen. Det kom etter en time, da Andres Iniesta ble felt. David Villa tok straffen, og også den snek seg inn via hånda til keeper.

Messi tilbake Rett etter utlikningen satte Pep Guardiola inn Lionel Messi, bare ti dager etter ankelskaden mot Atletico Madrid.

Messi fikk en stor sjanse alene med keeper, men en våken Sergej Ryzhikov i Rubin-målet møtte ham og blokkerte. Ryzhikov ryddet også opp da Dani Alves snappet opp en svak heading fra en Rubin-forsvarer mot egen keeper.

Tre minutter før full tid var Rubin svært nær å avgjøre, men headingen fra innbytter Obafemi Martins traff bare stolpen.

To og et halvt minutt på overtid fikk Barcelona kampens siste store sjanse etter et dobbelt veggspill mellom Messi og Iniesta. Sistnevnte satte ballen over tverrligger til slutt.