Barca sparker van Gaal

Nå handler det bare om hvor mye penger den nederlandske treneren får med seg.

Hektiske forhandlinger pågår for å avslutte Louis van Gaals trenerkontrakt med Barcelona. 0-2-tapet for Celta Vigo søndag var dråpen som fikk begeret til å flyte over. Barcelona ligger bare som nummer 12 i serien, tre poeng unna nedrykksstreken.

Det fikk klubbens president Joan Gaspart til å hasteinnkalle styret til møte. Etter et to timer langt møte mi går kveld var konklusjonen at Louis van Gaal må gå.

- Styret har vedtatt å gjøre et forsøk på å nå en minnelig avslutning på klubbens forhold til van Gaal, sier klubbens daglige leder Xavier Perez Farguell.

Ifølge spansk radio reiste Farguell og Barca-president Joan Gaspart etter styremøtet hjem til van Gaal i Sitges, 40 km utenfor Barcelona, i et forsøk på å få ham til å gå med på en snarlig og «vennskapelig» avslutning av kontrakten.

Barcelona skal være ute etter å unngå å måtte betale nederlenderen fullt ut det beløpet som gjenstår i van Gaals kontrakt, som løper til 2004. Det vil nemlig si rundt 45 millioner kroner.

- I løpet av de neste dagene vil vi forsøke å gjøre framskritt i våre forhandlinger med van Gaal, sa Farguell.

Van Gaal ledet Barcelona til to seriemesterskap da han var trener i klubben fra 1997 til 2000. Han var likevel en upopulær figur blant Barcelona-fansen.

Nyheten om hans retur til klubben i mai 2002 kom som en stor overraskelse, spesielt fordi han som nederlandsk landslagstrener i årene imellom ikke maktet å føre treskolandet til fotball-VM.

(NTB-DPA-Reuters)

<B>DER ER DØRA:</B> Luis van Gaal forhandler med Barcelona om størrelsen på sluttpakken. Tidligere trener Carles Rexach overtar trolig.