FORTVILER: Lionel Messi under 0-0-kampen mot Villarreal i helga. Barcelona-trener Pep Guardiola sier han er forbløffet over hvor triste spillerne hans blir når de ikke vinner kamper. Foto: Jose Jordan, AFP/Scanpix
FORTVILER: Lionel Messi under 0-0-kampen mot Villarreal i helga. Barcelona-trener Pep Guardiola sier han er forbløffet over hvor triste spillerne hans blir når de ikke vinner kamper. Foto: Jose Jordan, AFP/ScanpixVis mer

Barca-spillerne forbløffer Guardiola når de ikke vinner

- De blir så lei seg.


• Kjøp og se Valencia - Barcelona direkte på live.dagbladet.no. Pris: 79 kroner.

(Dagbladet): Barcelona har spilt to kamper på rad uten å vinne. Riktignok var den nest siste returmøtet i cup-kvarten mot Real Madrid, der de spilte 2-2 og sikret seieren sammenlagt.

Men det ble 0-0 borte mot Villarreal i helga også, og med kravene som stilles til Barcelona er dette nok til at trener Pep Guardiola må forklare seg. Kanskje først og fremst fordi det også betyr at laget som har vært verdens beste de siste sesongen plutselig ligger sju poeng bak erkerivalen Real Madrid i serien.

Men Guardiola ber fansen om ikke å gi opp ennå. Det har han nemlig ikke gjort selv.

- Jeg tror at vi kan gjøre det igjen. Vi er nesten kommet til et punkt der det er for seint, men vi har 18 kamper igjen, ikke 5. Mange tror at ligaen er tapt allerede, men de klarer ikke å overbevise meg, sier han ifølge klubbens nettside.

- Blir lei seg Og det begrunner han blant annet med at spillerne slett ikke har gitt opp, og at det ikke er noe i veien med lagmoralen.

- I Villarreal løp de mer enn noen gang. Vi dro ikke dit for å sole oss. Det forbløffer meg at spillerne blir så lei seg når de ikke vinner. Jeg tviler overhodet ikke på innstillingen til spillerne, sier han.

Vi var ikke til stede på pressekonferansen til Guardiola i går. Det er derfor noe uklart om det er treneren selv eller skribenten på klubbens nettside som bevisst lar være å nevne Real Madrid med navn. Treneren siteres i alle fall slik om kampen om serietittelen:

- La meg tro på at vi kan vinne igjen. Og hvis vi ikke klarer det, vil vi gratulere motstanderne våre.

Real spiller til 10 Guardiola gir sitt eget lags prestasjon så langt i sesongen 8,5 eller 9 poeng på en skala fra 1 til 10.

- Men «det andre laget» presterer til 9,5 eller 10, sier han.

Men i kveld handler det om første semifinalekamp i Copa del Rey, borte mot Valencia. I serien endte tilsvarende kamp 2-2, og Guardiola venter seg en utfordring igjen.

- Valencia har alltid vært et sterkt lag de siste fire årene. De er et storlag, sterke på alle posisjoner. Det har alltid vært en bra test å møte dem. De er aggressive og raske, de imponerer meg, sier Guardiola.

Returmøtet i cup-semien går onsdag om en uke på Camp Nou.

• Kjøp og se Valencia - Barcelona direkte på live.dagbladet.no. Pris: 79 kroner.

IKKE GITT OPP: Pep Guardiola mener det er fullt mulig å ta igjen Real Madrids forsprang på sju poeng i ligaen. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix
IKKE GITT OPP: Pep Guardiola mener det er fullt mulig å ta igjen Real Madrids forsprang på sju poeng i ligaen. Foto: Lluis Gene, AFP/Scanpix Vis mer