VITNER: Lionel Messi skal i vitneboksen, torsdag. Her på vei inn i retten. Foto: REUTERS/Albert Gea
VITNER: Lionel Messi skal i vitneboksen, torsdag. Her på vei inn i retten. Foto: REUTERS/Albert GeaVis mer

Barca-stjerna hånet på vei til retten: - Dra til helvete

Tiltalt for skattesvindel.

Barcelona-stjerna Lionel Messi (28) skal torsdag innta vitneboksen for å overbevise retten om at han og faren ikke har svindlet Spania for skattemillioner.

Da fotballstjernen ankom retten i Barcelona torsdag, var det et stort pressekorps og masse publikum til stede. Flesteparten skal ha applaudert Messi, mens andre buet på 28-åringen og kalte ham for en tyv.

— Hvis han har jukset, må han dømmes — uansett om han er et stort idol og vinner av Gullballen. Dette er penger som kunne blitt brukt til å betale for sykehus, skoler, brannvesen og veier, sier Jose Seco de Herrero (25) til nyhetsbyrået AFP.

- Dra til helvete. Spill i Panama, skal en person ha skreket. Det skriver AS.
Skal ha unndratt 40 millioner Messi og faren, Jorge Horacio Messi, er tiltalt for skattesvindel og risikerer begge nærmere to års fengsel. Rettssaken startet tirsdag, og torsdag skal både Barcelona-spilleren og faren vitne. Ifølge påtalemyndigheten skal far og sønn ha benyttet en rekke selskaper i Belize og Uruguay for å bedra den spanske staten, og det er snakk om å ha unndratt rundt 40 millioner skattepenger.

I tiltalen blir det hevdet at Messis far er hovedmannen, men at den argentinske stjernespilleren etter alt å dømme har visst om sin fars praksis. Dette har begge avvist, og de to hevder at faren har tatt seg av det økonomiske, mens Messi har konsentrert seg om fotball.

To av Messis tidligere skatterådgivere støttet den bedrageritiltalte 28-åringen da de vitnet i retten onsdag.

Etter å ha vitnet, reiser Messi til USA for å slutte seg til den argentinske landslagstroppen. Argentina møter Chile i første Copa America-kamp mandag.

(NTB)


Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen?

Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukens viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag. Nyhetsbrevet kan inneholde annonser. Du kan når som helst melde deg av.