Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Barca-stjerner får sterk kritikk etter overdreven feiring: - Latterlig oppførsel

Kritiseres blant annet for å oppildne hjemmefansen etter scoring på overtid mot Valencia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Da Lionel Messi avgjorde ligakampen mot Valencia fra krittmerket på overtid (3-2), var det mange Valencia-supportere som raste. Det ble ikke akkurat bedre av at Barcelona-spillerne feiret matchvinnermålet i nærheten av hjemmelagets fans.

Barcelona-spillerne gikk sammen i en ring like ved målet da en flaske ble kastet fra tribunen. Flere av spillerne reagerte som om det var en håndgranat som landet mellom dem (se video øverst i artikkelen). Verst gikk det ut over Neymar, som så ut til å få flaska i hodet.

Lionel Messi reagerte sterkt ved å heve armen og skrike til Valencia-supporterne etter episoden.

Valencia ble seinere bøtelagt med 1500 euro for seansen, men i en rapport får også Barcelona-spillerne flengende kritikk. De kritiseres blant annet for å oppildne hjemmefansen etter straffescoringen.

«Den nevnte oppførselen til enkelte Barcelona-spillere var latterlig og verdig en sanksjon på egen hånd», står det å lese ifølge spanske Marca.

- Overreagerte

I rapporten kommer det fram at spillerne på det katalanske laget viste dårlig sportsånd.

«Oppførselen til Barcelona-spillerne bør ikke bli oversett, spesielt ikke visse bevegelser og uttrykk som ble gjort mot publikum under feiringen av scoringen», står det videre.

Det kommer også fram at spillerne overreagerte da flaska ble kastet.

Mangel på respekt

Valencia-spiller Dani Parejo kritiserer også stjernespillerne.

- Jeg mener Barcelona-spillerne manglet respekt, sier Parejo til La Sexta, gjengitt av Daily Mail.

Han mener at publikum på Mestalla aldri oppfører seg på den måten, og at særlig Neymar provoserte fram en reaksjon.

- Du må forstå at det ikke er riktig å provosere i slike vanskelige tider. Jeg mener du kan feire en scoring når du er veldig glad og tar med deg tre poeng med hjem, men i slike øyeblikk kan du ikke overdrive eller provosere folk, sier Parejo.

- Selvfølgelig var det feil av supporteren å kaste den flaska. Jeg håper ingen av delene vil skje igjen, sier han.

Valencia har blitt advart mot at stadion kan bli stengt dersom det skjer liknende episoder i framtida. Klubben får også skryt for at supporteren som kastet flaska raskt ble identifisert.

Valencia så ut til å få med seg et sterk poeng helt fram til fire minutter på overtid da Messi satte inn 3-2. Klubben står med tre seire på ni kamper, og er foreløpig nummer 15 i La Lia.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!