Barca-svar på Reals festfotball

Klart for klassisk El Clásico på mandag.

SCORET TO: Pedro Rodriguez scoret det første og det tredje målet for Barcelona borte mot Panathinaikos i kveld. Det betyr at gruppeseieren er sikret for Barcelona en runde før slutt. Foto: Thanassis Stavrakis, AP/Scanpix
SCORET TO: Pedro Rodriguez scoret det første og det tredje målet for Barcelona borte mot Panathinaikos i kveld. Det betyr at gruppeseieren er sikret for Barcelona en runde før slutt. Foto: Thanassis Stavrakis, AP/ScanpixVis mer

(Dagbladet): Panathinaikos - Barcelona 0-3.

Det er bare å glede seg til «El Clasico» i Spania på mandag. I går viste Real Madrid storform med imponerende 4-0 borte mot Ajax.

I dag svarte erkerival Barcelona med å leke seg til 3-0 borte mot Panathinaikos og sikret med det seieren i Champions Leagues gruppe D.

Pedro Rodriguez scoret to, mens Lionel Messi dyttet inn ett mål.

Men de mest spektakulære prestasjonene sto likevel Andres Iniesta for da han var tredje sist på 0-2 og nest sist på 0-3-målet.

Cisse-sjanse Barcelona åpnet tregt, og hjemmelaget hadde den første store sjansen i kampen etter 20 minutter. Men Djibril Cisses forsøk fra skrått hold ble godt avverget av Victor Valdes.

Sju minutter seinere fikk Pedro en liknende sjanse etter en fin kombinasjon med Daniel Alves, og Barca-angriperen var mer effektiv og dyttet ballen forbi keeper Alexandros Tzorvas.

KLARE FOR KLASSIKER: Magikeren Lionel Messi og kunstneren Andres Iniesta viste seg fram mot Panathinaikos. Mandag møter de erkerivalen Real Madrid som knuste Ajax 4-0 borte i går. Foto: Thanassis Stavrakis, AP/Scanpix
KLARE FOR KLASSIKER: Magikeren Lionel Messi og kunstneren Andres Iniesta viste seg fram mot Panathinaikos. Mandag møter de erkerivalen Real Madrid som knuste Ajax 4-0 borte i går. Foto: Thanassis Stavrakis, AP/Scanpix Vis mer

Fram mot pause viste Barcelona seg fra den lekne siden, men manglet det siste lille for å øke ledelsen ytterligere.

Iniestas kunst Et drøyt kvarter inn i andre omgang løsnet det imidlertid, og Iniesta viste en klasse få andre kan matche når det gjelder blikk - eller kanskje i dette tilfellet hørsel for spillet.

Den lille midtbaneeleganten fikk ballen på 16-meteren, og kunne antakelig sendt avgårde et brukbart skudd på mål. Men uten å kaste et blikk over skulderen, slo han plutselig en ball inn i rommet bak seg. Antakelig hadde han hørt at Adriano kom løpende, og den blinde pasningen hadde både perfekt retning og kraft.

Adriano kunne bare dytte ballen inn foran mål der Lionel Messi ekspederte ballen i mål.

Sju minutter seinere viste Iniesta mer pasningskunst. Han mottok en perfekt lobbpasning fra Alves, tok den ned og spilte en uventet pasning med utsiden - rett i beina på Pedro som kunne sende sin andre for kvelden i nettmaskene.