Barca tilbyr Henke kontrakt

Klar for Spania, hvis han selv vil.

(Dagbladet.no): Henrik Larsson kommer sannsynligvis til å spille i Spania til neste år, etter at Barcelona-presidenten Joan Laporta avslørte at de kommer til å tilby ham en kontrakt så snart EM er ferdig.

- Det kommer til å bli en avtale som strekker seg over ett eller to år. Men jeg vil ikke gå i detaljer på dette nå, siden vi ikke har diskutert det med spilleren enda, sier Laporta til Skysports.

Dette er også godt nytt for Sveriges supportere, siden Larsson har satt som betingelse for fortsatt landslagsspill at han får kontrakt med en storklubb.

Klart for sommershopping?

Ryktene om at Henke er på vei til Nou Camp har versert i lengre tid, men dette er første gang interessen blir bekreftet fra offisielt hold.

Larsson vil bli et velkomment tilskudd til Frank Rijkaards spillergruppe, etter at klubben tidligere i år mislyktes i å hente David Trezeguet fra Juventus. Samtidig er neppe et Larsson-kjøp nok til å berolige de kravstore Barcelona-supporterne. Og derfor ser de seg om etter flere stjernespillere.

Spekulasjonene om at Larssons svenske spisskollega Zlatan Ibrahimovic også er aktuell for Barcelona, har skutt fart de seneste dagene - men så er også Zlatan aktuell for mange europeiske storklubber.

Men 22-åringens agent Mino Raiola heller ikke akkurat vann på bålet med følgende uttalelse til Expressen:

- Om Barcelona spiller sine kort riktig kan de sikkert løse Zlatan fra kontrakten for en sum som er relevant, med tanke på hans alder og kvaliteter. Nå venter vi på at klubbene skal begynne å diskutere.

Snuser på Rooney

Barcelona-president Laporta sier også at Wayne Rooney har imponert ham stort i dette mesterskapet. Og at han ikke vil bli overrasket hvis unggutten forsvinner til en storklubb i løpet av sommeren.

- Hele fotballverdenen er her i Portugal, og overalt hvor jeg går er Rooney et tema. Mange klubber vil ha han, og for en slik type spiller er noen klubber forberedt på å betale hva som helst.

TIL BARCA?:</B> Den svenske yndlingen blir tilbudt kontrakt.
<B>FØLGER HENKE?:</B> Zlatans agent fyrer opp under ryktene.
<B> FORLATER EVERTON?:</B> «Svennis» får kjeft av Everton for å invitere andre klubber til å kjøpe Rooney. Og Barcelona har følere ute.