BARCA VANT I FJOR: Barcelona gikk seirende ut av duellen mot AC Milan i fjor. Med 0-0 på bortebane scoret blant annet Andrés Iniesta i hjemmeoppgjøret, som katalanerne vant 3-1. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB SCANPIX
BARCA VANT I FJOR: Barcelona gikk seirende ut av duellen mot AC Milan i fjor. Med 0-0 på bortebane scoret blant annet Andrés Iniesta i hjemmeoppgjøret, som katalanerne vant 3-1. Foto: REUTERS/Albert Gea/NTB SCANPIXVis mer

Barca-treneren mener de ikke er favoritter mot Milan

Norske supportere er ikke enig.

Champions League kl. 20.45: Galatasaray (Tyrkia) — Schalke (Tyskland), Milan (Italia) — Barcelona (Spania)

(Dagbladet): I kveld er det duket for storkamp i Champions League. Syv ganger Champions League-vinner AC Milan tar imot et Barcelona-lag som er suverene i den hjemlige serien.

- Favorittstempel gir ikke mening Kun tre poengtap har det blitt på katalanerne i spanske La Liga, men assistentmanager Jordi Roura, som leder laget i Tito Vilanovas sykefravær, ønsker ikke noe favorittstempel i forkant av kampen mot AC Milan.

- Milan er en av de mest dekorerte klubbene i verden, de spiller på hjemmebane og er alltid farlige på San Siro. De gir oss alltid en hard kamp, og å si at vi er favoritter gir ingen mening i det hele tatt, sier Roura ifølge UEFAs egne hjemmesider.

- Barca er favoritter Styremedlem Jens Trondsen i Barcelonas norske supporterklubb er imidlertid uenig i at Barcelona ikke er favoritter.

- I utgangspunktet er det klart vi er favoritter, sier han til Dagbladet.

- Men Milan har vært gode i det siste, og vi kan ikke undervurdere dem. Vi må spille vårt eget spill, og så håper jeg Messi er i slag. Det er han forhåpentligvis, og da tror jeg vi vinner 2-1, sier Trondsen.

Bår Sveinhaug fra AC Milans norske supporterklubb skal selv på San Siro for å få med seg toppoppgjøret. Det betyr imidlertid ikke at han har troen på sitt eget lag.

- Vi har små sjanser, absolutt. Barcelona er klare favoritter, men jeg tror vi kan ha sjanse på uavgjort. Mer enn det er nærmest umulig, sier han.

Han tror klubben velger noe av den samme strategien som sist gang lagene møttes i turneringen i fjor. Da ble Milan slått ut etter 0-0 hjemme og 3-1-tap borte.

- Jeg tipper vi starter med å presse dem høyt, men så kommer nok Barcelona til å ta over. Da må vi satse på kontringer, og også kjøre en dobbel mannsmarkering på Messi, sier han, men legger til at han ikke tror det går veien:

- Jeg tror vi taper 3-1, avslutter Sveinhaug.

Frykter Barcelona AC Milans trener Massimiliano Allegri legger ikke skjul på at laget hans frykter Barcelona, men mener på ingen måte at slaget er tapt.

- Barcelona er det beste laget i verden og vi må jobbe hardt for å gå videre til semifinalen. Men vi kommer absolutt til å gjøre en god kamp, og det irriterer meg at folk allerede ser på oss som ute, sier Allegri.

Han er klar på at Barcelona må få så lite tid med ball som mulig.

- Vi må begrense deres tid med ballen fordi de angriper meg fantastiske spillere. Lionel Messi og Andrés Iniesta er to av spillerne vi må holde et ekstra godt øye på. Vi må beholde roen, sier AC Milan-treneren foran storoppgjøret.
 
Barcelona historisk best De to europeiske stormaktene har møtt hverandre 15 ganger tidligere. Det har endt i seks Barcelona-seire og fire seire til Milano-laget. Av de syv oppgjørene på Milans hjemmebane har Milan gått seirende ut av to oppgjør, to har endt uavgjort og Barca har tatt tre seire.

I 1994 møttes de to gigantene i finalen, der Milan, med Fabio Capello som trener, slo katalanerne 4-0.