Barca vant - tilskuerne protesterte

Spanjolene møter United i semifinalen.

(Dagbladet.no) Barcelona - Schalke 04 1-0, 2-0 sammenlagt.

Det har blåst opp mot storm rundt Barcelona denne våren. For selv om de nå er klare for semifinalen i Champions League, har prestasjonene i den hjemlige serien vært langt under pari.

De har bare én seier på seks kamper og er sju poeng bak Real Madrid.

I kveld fikk hjemmefansen endelig noe å glede seg over igjen, men tro ikke at det kravstore publikummet var bare fornøyd. Da Frank Rijkaard valgte å ta ut stortalentet Bojan Krkic 17 minutter før slutt dro de fram sine hvite kluter, som de viftet sin misnøye med.

Store sjanser

- Dette laget fortjener honnør for den jobben som nå er gjort. De kjempet til siste slutt for dette resultatet, sier klubbpresident Joan Laporta til Canal Plus.

Lagene hadde omtrent annen hver storsjanse i starten av kampen. Spillet bølget fram og tilbake, og spesielt Xavi burde scoret. Han kom alene med keeper, men misset.

Schalke imponerte mye i den første omgangen, og hadde flere gode sjanser. Dessverre for tyskerne sto Victor Valdes strålende i mål og avslutningene var ikke presise nok.

VINNERMÅLET: Yaya Touré hadde ingen problemer med å putte da han fikk sjansen rett før pause. Foto: REUTERS
VINNERMÅLET: Yaya Touré hadde ingen problemer med å putte da han fikk sjansen rett før pause. Foto: REUTERS Vis mer

I stedet var det Barcelona som tok ledelsen, to minutter før pause. Det ble småkaotisk i Schalke-boksen etter et innlegg, og ballen falt ned i føttene på Yaya Touré. Han satte enkelt ballen i mål fra 6-7 meter.

Kontrollerte i 2. omgang

Og da skjønte kanskje Schalke at moroa var over. For selv om de da «bare» trengte to mål for å gå videre, virket det som litt av lufta gikk ut av dem.

Etter pause var nemlig Barcelona nærmere sitt andre mål enn tyskerne var utlikning, så selv om Schalke kunne scoret til 1-1 var det ingen overhengende fare for at de skulle score to ganger.

- Vi spilte godt i 90 av de 180 minuttene mot Barcelona, og de to gangene vi ikke fulgte helt med slo de til, sier Schalke-trener Mirko Slomka ifølge AP.

Barca vant - tilskuerne protesterte
LETTET: Presset på Barcelona-gutta har vært enormt i det siste.