Barca vant Super Cup-finalen etter målshow og ekstraomganger

Sevilla ga Champions League-vinnerne en tøff kamp.

FRISPARKPERLER: Lionel Messi vartet opp med to frisparkperler i det som utviklet seg til å bli en svært spennende Super Cup-finale mot Sevilla. Foto: NTB Scanpix
FRISPARKPERLER: Lionel Messi vartet opp med to frisparkperler i det som utviklet seg til å bli en svært spennende Super Cup-finale mot Sevilla. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Barcelona - Sevilla 5-4 (3-1)

(Dagbladet): Lærdommen Barcelona nok tar med seg fra Super Cup-finalen er at man ikke skal undervurdere Sevilla.

Sevilla fikk den bese åpninga, før Barcelona til tider valset over motstanderen. Men så reiste Europa Cup-lederne seg igjen mot Champions League-vinnerne under Super Cup-finalen i Tbilisi, Georgia.

Tre frisparkmål på 15 min Det første kvarteret av Super Cup-finalen ble preget av fine scoringer.

Sevilla tok ledelsen allerede etter to minutter. Barcas Javier Mascherano felte José Reyes på vei gjennom. Frisparket fra utenfor 16-meteren hamret Éver Banega  i mål - til en overraskende tidlig ledelse for Sevilla.

Men Lionel Messi lot ikke Sevilla smake lenge på ledelsen. Innen det var spilt sju minutter hadde argentineren sørget for å kopiere landsmannen. 28-åringen skrudde ballen over muren og til venstre for keeper Beto.

Og ikke mindre enn åtte minutter senere gjorde Messi det igjen. Fra rundt 25 meter satte Barca-spilleren inn sin andre frisparkscoring for kvelden. Ifølge Infostrada så var det første gang Messi scoret på direkten på to frispark i en og samme kamp.

Rafinha og Suarez Sevilla kom ikke til de store sjansene etter at Barcelona tok ledelsen, mens de regjerende Champions League-vinnerene fikk trille mye ball.

Like før pause satte Barcelona inn sitt tredje mål for kvelden. Etter en overgang kom Luis Suarez alene mot keeper Beto, men greide ikke å plassere ballen til sides for keeperen - som ga retur.

Returen plukket Suarez selv om, og spilte gjennom til Rafhina, som hadde større hell mot Beto.

Over i andre omgang forsøkte Luis Suarez seg to ganger uten å lykkes, før den tredje satt.
Etter å ha blitt spilt gjennom av Sergio Busquets, fikk Suarez sendt en noe slarvete ball gjennom beina på Beto - til 4-1 for Barcelona i det 52. minutt.

Sevilla reduserte - og reduserte Dermed skulle man kanskje tro at Sevilla hadde kapitulert, men Reyes ville det annerledes.

Kun fem minutter etter at Barca økte ledelsen, fikk Sevilla sjansen på en overgang. Vitolo fosset ned på venstrekanten, og fikk lagt inn til Reyes - som satte ballen inn bak Ter Stegen fra kort hold.

Og da Kevin Gameiro satte inn straffespark for Sevilla i det 72. minutt, etter at Mathieu holdt Vitolo og rev han overende inne i 16-meteren, var Europa League-vinnerne plutselig kun ett mål bak Barca.

Ekstraomganger Minutter senere skulle det blir verre for Barcelona, da Jevgen Konoplyanka utliknet til 4-4.

Sevilla ga det de hadde i sluttspurten, men ingen av lagene greide å forhindre at kampen gikk til ekstraomganger.

Både mål og store sjanser uteble i den første ekstraomgangen. I den andre ekstraomgangen fikk Barcelona frispark i svært god posisjon.

Frisparket tok Lionel Messi, men skjøt rett i muren. Barca-spilleren fikk selv plukket opp returen, og skjøt på keeper Bento - som måtte gi retur. Den snappet Pedro opp - og knallet ballen opp i nettaket til 5-4 for Barca.

Sevilla hadde to store sjanser før dommeren blåste av, som ga mye håp - og som førte til at nedturen ble enda større for spillerne da det hele var over. Barcelona kunne juble lettet - mens Sevilla måtte tenke på hvor nær de faktisk var å sikre seg Super Cup-torfeet.

Neste år avholdes flytter Super Cup-ballet seg til Norge, når finalen spilles på Lerkendal.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer